Skip to content

Förlust mot Gripen i semifinalen – ”Inget att bryta ihop för”

23 oktober 2021

Gripen blev en för svår nöt att knäcka för Katrineholm Bandy i semifinalen i Allsvenska Supercupen. Det favorittippade Trollhättanlaget vann välförtjänt med 7-2.

Huvudtränaren Roger ”Gubben” Carlsson var dock inte alltför missnöjd trots förlusten.

– Jag tycker vi gör bra saker, men vi ska komma ihåg att Gripen är ett bra lag med många duktiga spelare, menar Gubben.

Nära 200 åskådare var på plats i Kronfågel Isarena och de fick se fyra mål i den första halvleken. Dessvärre var det Gripen som stod för de flesta och ledde helt rättvist med 3-1 i paus.

– Vi tappar huvudena ibland och far iväg på fel ytor och Gripen straffar oss. Jag tycker att vi kommer in bättre i andra halvlek även om vi inte får med oss det resultat vi vill, säger Gubben.

Gripen ökade på till 4-1 tidigt i den andra halvleken, men därefter reducerade Henrik Cervin och KB kunde mycket väl ha tilldelats en straff strax därefter.

– Det hade varit intressant att se vad som kunnat ske om vi fått straff där. Det hade kunnat bli nerv i matchen då, menar Gubben.

Istället drog hemmalaget på sig två utvisningar därefter och Gripen kunde avgöra matchen.

– Vi orkar tyvärr inte efter utvisningarna, men det är inget att bryta ihop för, avslutar Gubben, som plussade för Simon Westerdahls insats i målet och backarna Jocke Olofsson och Jimmy Jeschinsky.

Klockan 11.00 på söndag ställs KB mot antingen Åby/Tjureda eller Ljusdal i Supercupens bronsmatch.


Matchfakta: KB-Gripen
Mål: 0-1 13' Mikko Lukkarila, 1-1 15' Gustaf Doktare (Ludwig Westerling), 1-2 18' Felix Callander, 1-3 40' Johan Koch, 1-4 50' Mikko Lukkarila, 2-4 71' Henrik Cervin, 2-5 76' Robin Karlsson, 2-6 88' Robin Karlsson, 2-7 89' Sondre Höydal.
Utvisningar: KB: 4x10 Gripen: 1x10
Hörnor: KB: 5 Gripen: 13
Publik: 198


Se highlights från matchen i spelaren nedan: