Skip to content

KB föll i bronsmatchen mot Ljusdal

24 oktober 2021

Det blev förlust mot Ljusdal i söndagens bronsmatch i den Allsvenska Supercupen. KB stod upp bra, men det var Ljusdal som kunde gå ifrån på slutet och vinna med 8-6.

Det gick inte att klaga på underhållningen när Katrineholm Bandy och Ljusdal gjorde upp om tredjeplatsen i Kronfågel Arena. Efter en trevande inledning fick de båda lagen fart under skridskorna och målen började trilla in. I paus var ställningen 2-2 och i den andra halvleken bjöds det på en riktig målfest.

Lagen följdes åt i målprotokollet, med Ljusdal i ständiga uddamålsledningar. Det var först i matchens absoluta slutskede som hälsningarna gick ifrån till 8-6 och punkterade matchen när KB jagade en kvittering.

Trots åtta insläppta mål var huvudtränaren Roger ”Gubben” Carlsson nöjd med målvaktsspelet.

– Precis som igår har vi en bra målvakt, igår var det Simon (Westerdahl) och idag Pontus (Magnusson), säger Gubben.
– Det är även positivt att vi gör sex mål och vi har även chanser vi inte sätter. Men när vi kommer i underläge och tiden sinar då spelar vi som ett pojklag, naivt. Defensivt sätter vi inte positionerna, men jag får även ta på mig en del i detta. Jag kanske behöver bli mer tydlig i kommunikationen.

Matchfakta: KB-Ljusdal 6-8 (2-2)

Mål: 0-1 12' Noa Djäkner (straffretur), 1-1 21' Gustav Mattsson (Lars Larsson), 2-1 23' Gustav Mattsson (Linus Doktare), 2-2 30' Jonas Pettersson, 2-3 48' Noa Djäkner, 3-3 49' Gustaf Doktare (Linus Doktare), 3-4 58' Elias Swartswe, 4-4 65' Linus Doktare (straff), 4-5 67' Noa Djäkner (straff), 5-5 71' Gustav Mattsson (Gustaf Doktare), 5-6 78' Mattias Blom, 6-6 79' Linus Doktare (Jesper Ekström), 6-7 85' Marcus Lindholm, 6-8 92' Elias Swartswe.

Utvisningar: KB: 4x10 Ljusdal: 4x10

Hörnor: KB: 5 Ljusdal: 12

Publik: 120