Skip to content

A-lagets seriepremiär uppskjuten

29 oktober 2021

Det blir ingen allsvensk seriepremiär för Katrineholm Bandy under lördagen. Detta på grund av det sjukdomsläge som för närvarande råder i truppen.

Gustav Mattsson (bilden) uttrycker den frustration vi alla känner. Den efterlängtade seriepremiären skjuts upp.

Efter en träningsvecka kantad av frånvaro på grund av sjukdomar tog Katrineholm Bandys A-lagsledning under torsdagen initiativet att höra av sig till lördagens premiärmotståndare, Åby/Tjureda IF, för att höra sig för om möjligheterna att flytta fram matchen. A-laget har nämligen saknat sju spelare och en ledare under veckan. I normala fall hade lösningen legat i att plocka upp spelare från U-laget, men då en nästan ännu längre frånvarolista har rått där så blev läget helt plötligt prekärt. Efter kortare diskussion och dialog meddelade dock smålänningarna att de gått med på vår förfrågan och att nytt matchdatum nu är satt till tisdagen den 23 november.

– Vi kan bara lyfta på hatten och tacka Åby/Tjureda för deras förståelse och bemötande i frågan. Vi kan själva föreställa oss hur svår frågan hade varit om det hade varit tvärtom och vi hade planerat en hemmapremiär, sålt biljetter och lockat publik och vi är synnerligen tacksamma för att de lyssnat på oss. Risken att vi behövt åka ner med ett halvt pojklag var ingen varken vi eller Åby var intresserade av och det gick snabbt och smidigt att hitta ett nytt speldatum, säger Martin Gustafsson, kommunikationsansvarig i Katrineholm Bandy.

– Nu får vi hantera den situationen som råder. Alla sjuka som har haft möjlighet har testat sig mot covid-19 och inväntar svar, så utifrån det får vi sikta in oss på hemmapremiären mot Ljusdal nästa helg och någon vecka därefter åka ner till Åby och bjuda på en rättvis och underhållande bandymatch.

Fakta: Åby/Tjureda IF - Katrineholm Bandy

Ursprungligt speldatum: Lördag 30 oktober kl. 15.00

Nytt speldatum: Tisdag 23 november kl. 19.00

Anledning: Sjukdom i såväl Katrineholm Bandy A som i Katrineholm Bandy U.