Skip to content

Energin i fokus när KB vill studsa tillbaka

12 november 2021

Efter en tung seriepremiär hemma mot Ljusdal laddar nu Katrineholm Bandy för att ta sig tillbaka upp på banan i lördagens hemmamöte med seriefavoriterna Gripen Trollhättan BK.

Den tunga seriepremiären hemma mot Ljusdal förra helgen är lagd till handlingarna, men den stundande uppgiften är, på pappret, inte ett dugg enklare för Katrineholm Bandy. Under lördagen gästas man nämligen av seriefavoriterna, tillika de nyblivna Supercupmästarna, Gripen Trollhättan BK. Ett möte där hemmalaget har allt att vinna och i fokus på förhand står den egna energin och entusiasmen.

– Vi har slipat på lite grejer och lagt Ljusdalsmatchen bakom oss. Vi behöver försöka hitta tillbaka, skjuta in energi och göra det vi har gjort bra hittills, under försäsongen bland annat. Vi ska hitta tillbaka till de grejerna och nöta på det, säger den assisterande lagkaptenen, Emil Andersson, och fortsätter:

– Det var en riktigt dålig premiär, det är vi medvetna om, men vi är väldigt revanschsugna och ska studsa tillbaka så snabbt som möjligt. Helst redan på lördag.

Lördagens motståndare, som inlett den allsvenska säsongen med två klara segrar och som besegrade KB i semifinalen av Allsvenska Supercupen, är ett lag och en grupp spelare som bär med sig stor respekt, men som på intet sätt är omöjliga att störa enligt Andersson.

– Självklart är Gripen ett jättebra lag och vi har stor respekt för dem. Det ska man ha, men om vi gör våra grejer bra så kan vi stå upp riktigt bra mot dem, tror jag. Vi gjorde det i i alla fall en halvlek när vi mötte dem i Supercupen och då har de svårt att hitta igenom oss. Så om vi kan få våra bitar på plats så ska de vara riktigt bra för att slå oss, säger 22-åringen.

– Vi behöver hitta passningarna upp i mittplan och låta bollen gå. Vi behöver få igång bollen och framförallt få igång energin så att det händer lite grejer. Sedan gör det ju ingenting om grabbarna med Optimized kan knacka dit någon hörna också så vi får lite medstuds på de bitarna, skrattar han vidare.

Truppen till lördagens match, den första av två matcher i helgen då laget under söndagen även åker till Karlstad för att gästa IF Boltic, innehåller endast mindre förändringar jämfört med det lag som spelade premiären. In i laget kommer IFK Motala-lånet Alex Höög och ut går Ludwig Westerling. Laget till söndagens match tas ut först efter lördagens match.

Matchtruppen mot Gripen: Pontus Magnusson, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Joel Rydergren, Eric Lisell, Alexander Strand, Alex Höög, Jesper Ekström, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Olle Ekholm, Henrik Cervin.

Köp dina biljetter till matchen eller ditt säsongskort HÄR, på ICA Maxi Katrineholm eller på föreningens kansli >>

Har du frågor om biljettköpet? Kontakta kansliet på 0150-121 30 eller så hjälper vi dig i entrén på plats.

Inte möjlighet att vara på plats? Ingen fara - se matchen direktsänt på bandyplay.se >>

Se hela intervjun med Emil Andersson nedan: