Skip to content

Olofsson sköt segern till KB i Karlstad

14 november 2021

Katrineholm Bandy tog säsongens första allsvenska seger under söndagen då IF Boltic besegrades med 4-3 på Tingvalla efter ännu ett drama på tilläggstid.

Efter att ha gjort två mål på tilläggstid och räddat en poäng hemma mot Gripen under lördagen så fortsatte Katrineholm Bandy på den inslagna vägen under söndagen. Den här gången dröjde det till den 95:e innan Joakim Olofsson stegade fram på en vänsterhörna och smällde in 4-3 bakom en i övrigt storspelande Joakim Vestberg i Boltic-målet.

– Det var väl flera som var sugna på att skjuta, men det är ju dem med bästa skottet som ska avgöra (skratt). Det var jäkligt skönt att dra dit den, säger Olofsson.

Matchen präglades i övrigt av ett defensivt kompakt Katrineholm, som gjorde att spelet stundtals blev avvaktande och långsamt. Boltic tog ledningen i matchen tre gånger om, men vid samtliga tillfällen hittade KB ett svar och när bataljen väl skulle summeras så var tränaren Roger "Gubben" Carlsson nöjd med hur laget följde den utsatta matchplanen.

– Det vi gör är att vi tvingar dem att göra bra saker när vi inte fladdrar iväg en och en. Även i den första halvleken har vi flera lägen framåt och det känns som att vi gör en bra halvleek åt båda håll. Som det har sett ut den här helgen så har den här defensiven levererat en ganska bra offensiv också faktiskt, säger "Gubben".

När matchen stod och vägde under slutminuterna började båda lagen känna av nästan 180 minuter bandy på två dagar, men "Gubben" menar att nyckeln till framgång var att laget inte slösade energi genom att ligga fel i positionerna och gå bort sig.

– Vi lägger inte onödig kraft i defensiven. Vi går inte upp och gör någon jävla metkrok, kommer fel och får 60 meter hem och mjölksyra upp till hårfästet. Vi ligger rätt istället och sparar kraft, konstaterar han.

Summa summarum får KB med sig tre av fyra möjliga poäng från en tuff dubbelhelg. Detta efter att ha varit i ledning i totalt en minut och 40 sekunder under helgen.

– Det är otroligt skönt att få med sig lite poäng, så är det ju. Ibland räcker det att leda i en och en halv minut, skrattar Jocke Olofsson.

Matchfakta: Boltic-Katrineholm
Mål:
1-0 17' Johan Hesselbom (Jacob Bucht, frislag), 1-1 28' Gustav Mattsson (Alex Höög), 2-1 36' Elis Lindgren (Jacob Bucht, hörna), 2-2 57' Linus Doktare (straff), 3-2 65' Gustav Jansson (Jacob Bucht), 3-3 75' Eric Lisell (Joel Rydergren), 3-4 95' Joakim Olofsson (Alexander Strand, hörna).
Hörnor: IFB: 8 (1 mål) KB: 4 (1)
Utvisningar: IFB: 4x10min 1x5min KB: 1x10min

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Joakim Olofsson och Roger "Gubben" Carlsson nedan: