Skip to content

Boostat KB redo att resa norrut

20 november 2021

Efter att ha kämpat sig till tre av fyra möjliga poäng förra helgen vill nu Katrineholm Bandy ta med sig vinden i seglen hela vägen upp till Kalix för söndagens tuffa bortamatch.

Lagmoral och kämpaglöd låg bakom att Katrineholm Bandy kunde plocka poäng på tilläggstid både mot Gripen och Boltic förra helgen, men nu väntar en ny utmaning. Under söndagen spelas säsongens första utomhusmatch då Kalix står för motståndet på Fomab Arena. En resa som tar laget knappa 23 timmar från dörr till dörr på Backavallen och dessutom väntar ännu en lång bortaresa redan på tisdag då den uppskjutna seriepremiären mot Åby/Tjureda ska spelas.

– Det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen, men visst är det lite komiskt att vi får den längsta resan norröver och den längsta resan söderöver [så tätt inpå varandra]. Men det är bara att köra på, flinar Jimmy Jeschinsky.

Det är ett KB-lag som i alla fall har fått ta sig igenom en träningsvecka fyllda av energi och glädje efter säsongens första poäng och den känslan blir såklart viktig attt få med sig upp till Bottenvikens strand mot ett Kalix som nu begår hemmapremiär efter att ha fått med sig två segrar (mot UNIK och Boltic) på säsongens tre inledande bortamatcher.

– Det är en väldig boost vi har fått med oss i gruppen och det har synts på träningarna i veckan. Vi ser fram emot en ny fajt, konstaterar försvararen.

Söndagens match blir säsongens andra möte med Kalix. När lagen möttes i Allsvenska Supercupens gruppspel i september vann Katrineholm tämligen klart med 6-2 och sex olika KB-spelare gjorde mål i matchen. Man vann dessutom lagens möte på Fomab Arena förra säsongen med 5-4 efter att Eric Lisell och Niklas Eriksson vänt ett underläge under matchens två sista ordiinarie minuter. Flertalet bra minnen mot Kalix i närtid med andra ord, men Jimmy Jeschinsky vll inte ropa hej på något sätt.

– Nej, nu ska vi inte säga för mycket, men absolut. Kalix är jobbiga att möta och det är en lång resa. De är stora, starka och har ett jäkla skytte, så det är inte en lätt match, säger han.

Till söndagens match gör tränare Roger "Gubben" Carlsson två förändringar i matchtruppen då Jesper Ekström och Ludwig Westerling utgår, den förstnämnde på grund av sedan tidigare planerad resa, för att istället ersättas av Olle Ekholm och Gustaf Doktare. I övrigt byggs det vidare på samma trupp som tog sig igenom den gångna dubbelhelgen utan förlust.

Matchtruppen mot Kalix: Pontus Magnusson, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Lars Larsson, Joel Rydergren, Eric Lisell, Alexander Strand, Alex Höög, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Olle Ekholm, Henrik Cervin.

Söndagens match startar 14.00 på Fomab Arena och du ser den, med sändningsstart 13.50, på bandyplay.se. Glöm inte heller att ditt abonnemang på sajten ger din favoritklubb en rejäl kickback!

Se hela intervjun med Jimmy Jeschinsky nedan: