Skip to content

Cervin sugen på seger i gamla hemmaarenan

22 november 2021

Efter en lång resa hem från Kalix är Katrineholm Bandy nu redo för ny allsvensk match. Detta då laget gästar Åby/Tjureda i Eriksson Arena under tisdagskvällen.

Söndagens snöpliga förlust i kaosmatchen uppe i Kalix under söndagen är lagd till handlingarna och under måndagskvällen var KB-spelarna ute på isen hemma i Kronfågel Arena för ett lättare och kortare träningspass som uppladdning inför nästa tuffa utmaning. Under tisdagen väntar nämligen den uppskjutna seriepremiären borta mot Åby/Tjureda. En match där Henrik Cervin får chansen att knäppa sina lagkompisar från säsongen 2019/20 på näsan.

– Vi måste vara ännu bättre i defensiven. Det är en tuff bortamatch. Jag vill påstå att den är tuffare än Kalix borta, men nu har vi inte samma resa i benen. Det är ett bra lag med många duktiga spelare. Till exempel "Jonte" Svensson som spelar i Vetlanda, (Vladimir reds. anm.) In-Fa-Lin är jätteduktig. Så det blir en tuff match, men vi ska ge dem en fajt, säger 25-åringen och fortsätter:

– Det är ett kämparlag med några spetskvaliteter. När vi var i Elitserien så var det en lite annorlunda trupp än vad de har nu, men de är väl sammansvetsade och väldigt kompakta defensivt. De har duktiga skyttar och jobbar väldigt hårt med bra skridskoåkning i 90 minuter, så det kommer bli en riktig fightarmatch imorgon.

Det defensiva fokuset har varit tydligt hos KB-spelarna under de senaste veckorna, men trots åtta gjorda mål under söndagen menar Henrik Cervin att det även finns mer att hämta där.

– Det finns mycket mer att plocka av offensivt också. Det ser man i första halvlek igår när vi inte kommer upp offensivt alls. Vi har inte rull på bollen och blir väldigt ensamma. Det finns mycket att hämta där också, men samtidigt gäller det att sätta defensiven först så att det ger oss chansen att därefter sätta offensiven. Vi har tränat på vissa grejer idag och det känns riktigt bra inför imorgon, säger Cervin.

Truppen till tisdagens match är nästintill densamma som den som föll knappt i Kalix, men med den skillnaden att Jesper Ekström är tillbaka i spel. En förändring som innebär att Olle Ekholm utgår ur matchtruppen.

Truppen mot Åby/Tjureda: Pontus Magnusson, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Lars Larsson, Joel Rydergren, Eric Lisell, Alexander Strand, Alex Höög, Jesper Ekström, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Henrik Cervin.

Tisdagens match i Eriksson Arena startar 19.00 och ses bäst på bandyplay.se! Glöm inte heller att ditt abonnemang på bandyplay stöttar din förening med hela 279kr/säsong eller 79kr/månad >>

Se hela intervjun med Henrik Cervin nedan: