Skip to content

Efter tunga bortaturnén - Lisell ser fram emot hemmamatch

26 november 2021

Efter två raka, tunga förluster på bortaplan har A-laget nu äntligen fått komma hem igen och det för att ta emot Nässjö IF i Kronfågel Arena under lördagen.

En tung uddamålsförlust i Kalix, en grav underprestation i andra halvlek mot Åby/Tjureda och totalt drygt 260 mils resande. Den senaste veckan har varit intensiv och allt annat än lätt för Katrineholm Bandys A-lag, men nu är det äntligen hemmaplan som gäller igen. Under lördagen gästar ett hitttills obesegrat Nässjö IF Kronfågel Arena och lagkapten Eric Lisell ser fram emot att få möta hemmapubliken igen.

– Framförallt är det skönt att slippa sitta och åka så pass långt. Även om jag själv pendlar hit också så är det skönt att få komma hem och spela på hemmaplan där vi vet vad det är för förutsättningar och vad vi får av vår publik också, säger mittfältsmotorn.

Gästerna från Småland, som efter fem omgångar alltjämt är obesegrade i Bandyallsvenskan efter två segrar och tre oavgjorda, har redan besökt Kronfågel Arena en gång den här säsongen. Då, i försäsongspremiären, blev det en klar och tydlig seger för "De Blåe" och kapten Lisell är tydlig med att det finns en sund respekt för lördagens motståndare.

– Det är ett spelskickligt lag med många som kan spela bandy. De har många Vetlanda-produkter också som är duktiga bandyspelare, så vi måste komma upp på en bra nivå för att kunna rubba dem här hemma också, säger han.

28-åringen förväntar sig en intensiv match med mycket känslor och det känner han själv passar honom som hand i handsken.

– Jag vet inte riktigt vad det blir för matchbild, men när vi möter Nässjö brukar det i alla fall kunna hetta till lite. Det brukar bli lite grinigt och det brukar bli lite fart i matcherna, så jag hoppas på en sådan match som tänder till oss lite, säger Lisell.

Till lördagens match tvingas tränaren Roger "Gubben" Carlsson till ett par förändringar i laget då Lars Larsson dras med sjukdomsbesvär och Gustav Mattsson saknas med en lättare skadekänning. Det gör att Olle Ekholm och Ludwig Westerling åter gör entré i matchtruppen.

Matchtruppen mot Nässjö: Pontus Magnusson, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Joel Rydergren, Eric Lisell, Alexander Strand, Alex Höög, Jesper Ekström, Linus Doktare, Gustaf Doktare, Olle Ekholm, Henrik Cervin, Ludwig Westerling.

Lördagens match startar 14.00 i Kronfågel Arena och biljetter köper du via länken HÄR, i förbutiken på ICA Maxi Katrineholm eller på föreningens kansli. Behöver du hjälp? Kontakta oss på 0150-121 30 eller kom ner till arenan så hjälper vi dig på plats - även med kontanter.

Inte möjlighet att vara på plats? Se matchen direktsänt på bandyplay.se med start 13.45 >>

Se hela intervjun med Eric Lisell nedan: