Skip to content

Disciplin och struktur gav stabil seger mot Nässjö

27 november 2021

Katrineholm Bandy bärgade under lördagen säsongens första hemmaseger då Nässjö IF besegrades med 3-1 (1-1) i Kronfågel Arena.

Efter 19 insläppta mål den senaste veckan så var Katrineholm Bandy under lördagen tvungna att hitta nyckeln till ett fungerande försvarsspel och i hemmamötet med ett dittills obesegrat Nässjö IF var det som att ett knappt dussin låssmeder hade klätt sig i rött ute på isen. Gästerna öppnade visserligen bäst och Pontus Magnusson i hemmamålet fick bevisa sin storhet vid flertalet tillfällen, men första målet skulle göras åt andra hållet.

Detta då Olle Ekholm hittade fram till en blixtinkallad Gustav Danielsson på högerkanten i den 18:e matchminuten och 17-åringen på något underligt vis lyckats lobba bollen över Jesper Cimen i NIF-målet ur, tillsynes, ingen vinkel alls. Danielsson som ringdes in till dagens match bara 40 minuter före samling då Ludwig Westerling insjuknat i en förkylning.

– Benen kändes trötta. Vi kom hem vi vid tolv igår (efter bortamötet med Åtvidaberg med U-laget) och då var det bara att gå och lägga sig. Sedan sov jag väl till elva och tjugo över ringde telefonen, så det var bara att komma hit igen, säger Danielsson och berättar vidare om karriärens första allsvenska mål:

– Jag kommer ut på kanten och får en perfekt passning av Olle Ekholm. Jag går ner och tänker att jag ska söka hörna, men så blir det någon borrmaskinsskruv på bollen och den bara går över målvakten och in. Jag såg bollbanan och att den gick över målvakten och sedan såg jag att det rasslade i nätet.

Efter ledningsmålet, där för övrigt även Olle Ekholm noterades för karriärens första allsvenska poäng, kom gästernas offensiv av sig och matchen gick ner i ett sällsynt avvaktande och sävligt tempo. Underhållningsvärdet var lika lågt som de båda lagens defensiver var täta, men efter mycket om och men skulle smålänningarna hitta ett sätt att få hål på burväktare Magnusson. Detta då Viktor Lindqvist tryckte in ett inspel från vänster som Pontus Nordström kunde snappa upp i straffområdet och klappa till tio minuter före halvtidsvilan.

I den andra halvleken fortsatte hemmalagets försvarsspel att kväva det mesta från gästerna och när de väl fick antydan av ett läge så slarvade de oftast bort det själva. Istället var det fasta situationer åt andra hållet som skulle bli avgörande och främst då hemmakaptenen Eric Lisells bidrag på hörnorna. I den 57:e minuten sköt 28-åringen, även självutnämnd till seriens bästa högerskytt, en hörna som Henrik Cervin kunde raka in returen på och knappt åtta minuter från 90 så fick Lisell själv klippa in en högerhörna för att punktera matchen.

Säsongens första hemmaseger var därmed ett faktum och en av många glada spelare som fick jubla var mittfältaren Emil Andersson. 22-åringen som under lördagen gjorde sin 100:e seriematch för Katrineholm.

– En väl genomförd match från vår sida. Vi är discinplinerade i 93 minuter, gör det vi ska, är noggranna i allt och sliter för varandra. Då får vi med oss två poäng, konstaterar Andersson innan han kommenterar milstolpen han passerat. En milstolpe han tycker att det har gått fort att nå.

– Ja, det gör ju det (skratt). Jag fick veta det av dig här innan, så det går undan här. Jag visste inte att det var 100 matcher, men vi spelar så mycket matcher så man hinner väl inte reflektera riktigt. Det är kul. Det är roligt att vara jubilar, skrattar Emil.

Matchfakta: Katrineholm-Nässjö
Mål:
1-0 18' Gustav Danielsson (Olle Ekholm), 1-1 35' Pontus Nordström (Viktor Lindqvist), 2-1 57' Henrik Cervin (hörna), 3-1 83' Eric Lisell (Alexander Strand, hörna).
Hörnor: KB: 6 (2 mål) NIF: 8 (0)
Utvisningar: KB 1x10 min NIF: 1x10 min

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Gustav Danielsson och Emil Andersson nedan: