Skip to content

Stressat KB klarade inte av Åby

14 januari 2022

Åby/Tjureda blev för svåra för Katrineholm Bandy under fredagskvällen och gästerna vann tillslut den viktiga matchen med klara 6-3 (1-0).

Det var ett hemmalaget med optimism som kom till årets första hemmamatch under fredagskvällen, men på andra sidan stod en motståndare som ville annorlunda. Ett skickligt och aggressivt Åby/Tjureda gjorde hemmaspelarna stressade och passningsspel och bollbehandling hos de rödklädda var långt ifrån en godkänd nivå i den första halvleken. Gästerna fick komma igenom i anfall efter anfall och skapade bland annat tolv hörnor i halvleken. Det blev dock inte mål på någon av dessa och trots matchbilden så stod det otroligt nog "bara" 0-1 på resultattavlan i halvtid.

– Åby är bra på det de gör. De står högt på oss och vi klarar inte riktigt av det så som vi vill. Vi stressar upp oss själva och får inte med oss någonting varken offensivt eller defensivt, säger mittfältaren Joel Rydergren.

I den andra halvleken fick KB ordning på mer än sitt fina hörnrus inledningsvis och i den 50:e minuten kvitterade Robin Hellqvist på en vänsterhörna för hemmalaget. De rödklädda var betydligt mer aggressiva i inledningen av den andra akten, men lyckan varade dessvärre inte länge. Tio minuter efter kvitteringen så såg Åbys skyttekung Adam Rudell till att smålänningarna återtog ledningen och sedan fortsatte snöbollen att rulla.

Fem minuter efter ledningsmålet gjorde Vladimir In-Fa-Lin gästernas första hörnmål i matchen, på det 17:e försöket, och en kvart efter det hade Philip Lindqvist hunnit göra två och Adam Rudell ytterligare ett för att punktera matchen. Juniormål signerade Gustaf Doktare och Ludwig Westerling putsade visserligen till siffrorna under slutminuterna, men summa summarum var KB aldrig nära några poäng i årets första hemmamatch.

– Åby orkar stå högt hela matchen och de gör det bra. De jobbar tillsammans och vi klarar inte av det. Vi stressar upp oss själva och får inte ut någonting av det, säger Rydergren.

Någon tid att gräma sig finns dock inte. Under lördagen tränar laget igen och det inför söndagens hemmamöte med Kalix. Ett Kalix som, i en haltande tabell, ligger precis före KB inför helgen.

– Vi får hem och vila nu och sedan har vi träning imorgon. Vi får snacka då och skaka av oss det här. Sedan är det ny fight och nya viktiga poäng för oss. Det är alltid kul att möta Kalix, så vi ser fram emot det, konstaterar Joel.

Matchfakta: Katrineholm - Åby
Mål:
0-1 12' Filip Fransson (Jacob Jonsson), 1-1 50' Robin Hellqvist (Alexander Strand, hörna), 1-2 60' Adam Rudell (Igor Kotliarenko), 1-3 65' Vladimir In-Fa-Lin (Jonathan Svensson, hörna), 1-4 76' Philip Lindqvist (Vladimir In-Fa-Lin), 1-5 79' Philip Lindqvist (Jonathan Svensson), 1-6 80' Adam Rudell, 2-6 84' Gustaf Doktare (straff), 3-6 90' Ludwig Westerling.
Hörnor: KB: 6 (1) Åby: 19 (1)
Utvisningar: KB: 2x10 min Åby: 2x10 min
Publik: 151 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjun med Joel Rydergren nedan: