Skip to content

Comebacker i fokus inför Kalix hemma

15 januari 2022

Katrineholm Bandy laddar inför helgens andra hemmamatch och det med flera spelare som nu är tillbaka i laget.

Katrineholm Bandy har slickat såren efter fredagens förlust mot Åby/Tjureda och under lördagen tränade laget tillsammans för att ladda om inför nästa uppgift. En uppgift som stavas Kalix Bandy och som anländer Kronfågel Arena någon timme innan matchstart vid 13.00 imorgon, söndag. Till den matchen träder dessutom ett par välbekanta ansikten åter in i laguppställningen. Bland annat i och med att lagkapten Eric Lisell är tillbaka i spel efter en tids sjukdom.

– Det känns riktigt skönt och kul att komma tillbaka nu och att få spela igen. […] Nu måste vi upp på en högre nivå och vilja vinna mera, tror jag. Det är bara att bita i det sura äpplet och köra. Sedan har det varit otroligt nervöst att stå på sidan. Det är ingen hit, så det är skönt att vara tillbaka, säger lagkaptenen.

Dessutom är nu Niklas "Messi" Eriksson redo för allsvensk comeback efter att tidigare i veckan ha meddelat att han ställer upp och försöker hjälpa laget i ett utsatt tabelläge.

– Det känns framförallt riktigt roligt. Sedan är jag väl inte riktigt där konditionsmässigt med de andra grabbarna än, men det kommer väl, flinar Eriksson.

Norrbottningarna kommer till söndagens match efter att ha gästat Nässjö IF under den sena lördagseftermiddagen, men dessförinnan har de inte spelat en enda match sedan den 19 december på grund av sjukdom både hos dem själva och hos diverse motståndare. Risk för ringrostighet? Ja, kanske, men KB-spelarna har lärt sig under många år att Kalix aldrig är en enkel motståndare.

– Kalix är upp och ner. Man vet aldrig var man har Kalix. De brukar stå högt och vilja köra lite. Det brukar bli heta och roliga bataljer, så det ska bli kul att möta dem, säger Eric Lisell.

– Kalix är luriga. Det är ett tufft lag. Mycket stora spelare och många skyttar, så det kommer bli en tuff match. Kanske inte lika mycket fart som Åby, men de är lite luriga, säger Niklas Eriksson.

Matchtruppen mot Kalix: Philip Zander, Simon Westerdahl, Jimmy Jeschinsky, Sebastian Brandt, Lars Larsson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Eric Lisell, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare, Gustaf Doktare, Gustav Danielsson, Ludwig Westerling.

Söndagens match startar 13.00 i Kronfågel Arena och fullständig biljett- och publikinformation hittar du här >>

Har du inite möjlighet att vara på plats och stötta laget? Se matchen på bandyplay.se med sändningsstart 12.45 >>

Se hela intervjuerna med Eric Lisell och Niklas Eriksson nedan: