Skip to content

“Gubben”: “Snart kommer gungbrädan falla över”

20 januari 2022

Katrineholm Bandy tar siktet på en tredje raka hemmamatch under fredagen och då den uppskjutna trettondagsbandyn mot TB Västerås spelas i Kronfågel Arena.

En sen upphämtning mot Kalix i söndags gav Roger “Gubben” Carlssons Katrineholm en välbehövlig poäng och under den här träningsveckan har den östgötske huvudtränare kunnat konstatera att det fanns mycket positivt att ta med sig från den senaste matchen.

– Det positiva är ju att vi ligger under med 3-5 och 4-6, men hämtar upp till 6-6 tillslut. Det gav energi och framförallt visade grabbarna upp en jäkla bra inställning. De ger inte upp, utan de kör hela tiden. Jag hörde bland annat Victor (Nilsson reds. anm.) på bänken säga “Gubbar, det kommer. Vi bara kör på. Vi mosar på!”. Den inställningen är ju väldigt positiv, säger “Gubben” och fortsätter:

– Den är viktig framöver också. Det kommer vara perioder i matcher där det går tyngre för oss och då gäller det att vi har de här spelarna som lyfter upp det, kör på och driver de andra lite. Någonstans känns det som gungbrädan snart kommer att falla över åt vårt håll. Det känns lite så.

Fredagens motståndare har blandat och gett å det grövsta på sistone, men trots bland annat en imponerande poäng borta mot serieledande Lidköpings AIK så har Tillberga de facto bara vunnit torsdagens länsderby borta mot Västanfors (4-0). På annandagen, precis som nu, stod Katrineholm för motståndet och från KB-håll finns stor respekt för motståndet.

– Vi får väl se lite på deras fysiska status efter matchen ikväll (läs; torsdag), men det är ju framförallt ett skickligt offensivt lag med bra fart. Jag tror att det kommer bli en ganska snarlik match som det har varit tidigare möten. Det kommer vara tillfälligheter och individuella prestationer som avgör, säger Roger Carlsson.

Senast lagen möttes var det ett hemmalag som rivstartade, hade 4-0 innan halvtimmen var spelad och därigenom satte någon form av punkt för matchen. Mycket då på grund av att TB fick sagolikt bra ordning på sin defensiv och därigenom kunde ställa om och måla. En nyckel för Katrineholm den här gången blir med andra ord att göra bättre saker i sitt offensiva spel.

– Som jag minns det hade vi några bra chanser inledningsvis i det längre spelet, men där vi inte lyckades få ner bollarna och det är ju generellt ett spel som vi har blivit mycket bättre i under de senaste veckorna. Inte minst tack vare Victors (Nilsson) återkomst. De är bra på att göra det trångt i mitten, så vi behöver ha med en tanke om hur vi ska spela över och runt dem. Vi måste vara samlade och hjälpa varandra i vår egen defensiv och offensivt får vi inte åka rakt in i skiten, säger “Gubben”.

Truppen till fredagens innehåller tre förändringar jämfört med det lag som kryssade mot Kalix i söndags. Detta då Linus Doktare är bortrest, Victor Nilsson är sjuk och Gustav Danielsson sitter i karantän (ej sjuk själv). In i laget kommer istället Joakim Olofsson, Niklas Eriksson och Olle Ekholm.

Truppen mot TB Västerås: Philip Zander, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Sebastian Brandt, Lars Larsson, Joel Rydergren, Eric Lisell, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Olle Ekholm, Ludwig Westerling.

Se aktuell biljett- och publikinformation med anledning av rådande restriktioner här >>

Inte möjlighet att vara på plats? Se matchen på bandyplay.se med sändningsstart 18.45 >>