Skip to content

Jimmys Ljusdals-minnen: "Mammas fika avgjorde"

28 januari 2022

Efter ett nästan två veckor långt matchuppehåll skrinnar Katrineholm Bandy återigen ut för allsvensk drabbning under lördagen och det på klassiska Ljusdals IP.

Efter att hemmamötet med TB Västerås förra fredagen skjutits upp på grund av sjukdom och Katrineholm Bandys A-lagsverksamhet satts på paus så är det nu äntligen dags för match igen. Laget tränade tillsammans igen för första gången under onsdagen och till helgen väntar två tuffa, viktiga uppgifter då Ljusdals BK och UNIK Bandy står för motståndet på bortaplan. Först ut är en tur till Hälsingland under lördagen och KB:s enda hälsing, Jimmy Jeschinsky, ser fram emot att få dra på sig matchtröjan igen.

– Det är skitkul. Nu har vi kört på med bra träningar både igår och idag (läs; torsdag) med bra fart. Min kropp känns bra, så det ska bli kul med match igen, säger Bollnäs-sonen och konstaterar vidare att det alltid är lite speciellt att möta Ljusdal.

– Ljusdal är alltid Ljusdal för mig. Jag har mött dem massvis med gånger och den här upplagan är ju väldigt skridskostark. Det är full fart hela tiden, så vi måste verkligen vara med. Väderprognosen just nu säger att det ska bli mycket snö och då blir det ju en annan karaktär på matchen, men vi får se vad det blir av det.

Lördagens möte blir lagens tredje den här säsongen och båda de tidigare, båda i Kronfågel Arena, har Ljusdal gått segrande ur. Faktum är att tio av lagens 13 senaste möten har slutat med just bortasegrar och efter att KB vann på klassiska IP med 4-2 i fjol så finns det mycket positiva minnesbilder att ta med sig in i lördagens match.

– Jag tror absolut att vi tar med oss positiva minnesbilder. Vi som var med sist gjorde kanske årets fight där uppe. Vi gjorde en sjuhelvetes bra match och alla slet för varandra. Det var ett helt magiskt go i laget och det vill jag gärna uppleva igen. Jag hoppas verkligen att vi känner in den känslan igen och gör det minst lika bra den här gången, säger Jimmy Jeschinsky och tillägger när kameran har stängts av:

– Största anledningen till att vi vann däruppe i fjol var nog dock faktiskt att mamma kom dit från Bollnäs med hembakt fika. Det var garanterat det som avgjorde då, så vi får se om hon gör det igen (skratt).

Med sju omgångar kvar att spela av Bandyallsvenskan för Katrineholms del handlar nu det mesta om att gå in i varje sekvens med huvudet på rätt ställe och kriga för klubbmärket på bröstet.

– Ja, absolut. Det är det enda som gäller just nu. Det är bara att borra ner skallen och köra. Vi ska fan ta det här, säger "Jescha".

Truppen till lördagens match saknar Robin Hellqvists namn i sig på grund av sjukdom. Ytterligare något mindre frågetecken finns och därför presenterade huvudtränare Roger "Gubben" Carlsson under torsdagskvällen en preliminär trupp på 17 spelare, där en kommer att tas bort innan avresa på lördagsmorgonen.

Matchtruppen mot Ljusdal: Philip Zander, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Sebastian Brandt, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Eric Lisell, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Jesper Ekström, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Olle Ekholm, Gustav Danielsson, Ludwig Westerling.

Se lördagens match, med sändningsstart 14.50, på bandyplay.se >>

Se hela intervjun med Jimmy Jeschinsky nedan: