Skip to content

KB imponerade - tung blytung seger mot Kungälv

5 februari 2022

Katrineholm Bandy fortsätter vara ett vinnande lag i Bandyallsvenskan. Detta efter att under lördagen ha besegrat IFK Kungälv med 5-4 (1-2) hemma i Kronfågel Arena.

Förra helgens seger borta mot UNIK gav Katrineholm Bandy välbehövligt självförtroende och under lördagen byggde laget vidare på det med den äran. Ett elitseriekvaljagande IFK Kungälv stod för motståndet hemma i Kronfågel Arena och trots att gästerna fick en drömstart med mål redan i första minuten så imponerade hemmalaget.

Matchinledningen var en enda lång kvalkad i målchanser och det var de rödklädda som hade de flesta. Victor Lindblom i gästernas mål storspelade dock och det skulle dröja till den 22:a minuten innan lagkapten Eric Lisell fick hål på den västkustska väggen med en välplacerad isare i bortre.

– Det är väl som vanligt när jag skjuter, ett höstlöv (skratt). Nej, men det är ett anfall där vi får till det bra. Jeppe (Ekström reds. anm.) går upp och droppar in Robin (Hellqvist). Jag håller bredden och får tillbaka bollen, så måste jag ta ett avslut och det gör jag. Det är väl inte allt för hårt skott, men den sitter där den ska, så det är skönt, säger lagkaptenen.

Hemmaspelet imponerade överlag, och framförallt defensivt lyckades man göra det rejält svårt och trångt för Kungälv. Framåt saknades lite skärpa i den första akten, vilket också ledde till att det var gästerna som ledde med 2-1 i paus. Några gamnackar var det dock inte tal om hos KB-spelarna och direkt i den andra halvleken visade laget vart skåpet skulle stå.

Gustav Mattsson prickade in sitt 15:e mål för säsongen precis nere vid stolproten i den andra halvlekens första minut och bara tre minuter senare knackade Linus Doktare upp 3-2 i krysset med ryggen mot mål. Därefter följde en lång period i matchen där hemmalaget tycktes ha full kontroll på allting och spelade synnerligen klokt och moget.

Det som dock saknades var fler mål och när domartrion missade en hörna för KB och Kungälv fick ställa om i den 72:a minuten så var 3-3, en blixt från klar himmel, ett faktum. Återigen kanske de närmare 200 åskådarna i arenan befarade att hemmalaget skulle kollapsa, men icke. Istället bombade Robin Hellqvist dit en hörna fram till 4-3 och med mindre än fem minuter kvar kunde Niklas Eriksson sätta matchavgörande 5-3. Matchen slutade 5-4 efter en sen IFK-reducering.

– Det är ett bra lyft, men jag hade lite problem att suga ner bollarna i första, så nu använde jag magen på det sista. Så det var ju lyckat. Sedan var det bara att sätta dit den, så det var ju skönt, skrattar "Messi" och konstaterar vidare att han är väldigt nöjd med lagets insats i matchen.

– Jag tycker att vi har taktpinnen under större delen av matchen, men vi får inte riktigt hål på dem. De är täta bakåt, men det känns bra. Vi spelar bra, vi värderar mycket och det känns som ett väldigt stort framsteg. Det är bara synd att vi inte kan gå ifrån lite tidigare.

Även kapten Lisell var väldigt nöjd med lagets prestation.

– Det är framförallt jävligt skönt att få två poäng. Det var vi i behov av och vi har ju sagt att vi ska skärpa till oss och få fram vårt kompakta försvar, ställa om lite, men ändå behålla lugnet och kontrollen i matcherna. Det tycker jag vi gör under stora delar av den här matchen. Vi får bra kontroll på det idag. Vi värderar lägen, går i rätt lägen och håller i bollen. I försvaret kommer vi upp som vi har pratat om och får ut dem mot sidorna där vi vill ha dem. Det är en bra genomförd match under stora delar, säger han.

Härnäst väntar nu ännu en hemmamatch för Katrineholmslaget. Det är TB Västerås som gästar kommande onsdagskväll och föreningen bjuder då samtliga på fri entré för att fira att pandemirestriktionerna då släpps.

Matchfakta: Katrineholm - Kungälv
Mål:
0-1 2' Gustav Olsson (Daniel Strömquist, hörna), 1-1 22' Eric Lisell (Robin Hellqvist), 1-2 32' Patrik Sunnanängs (Viktor Uhlin), 2-2 46' Gustav Mattsson, 3-2 49' Linus Doktare (Robin Hellqvist), 3-3 72' Patrik Sunnanängs (Hugo Andersson), 4-3 79' Robin Hellqvist (Alexander Strand, hörna), 5-3 86' Niklas Eriksson (Viiktor Nilsson), 5-4 90' Patrik Sunnanängs.
Hörnor: KB: 11 (1) IFK: 10 (1)
Utvisningar: KB: 2x10 min IFK: 2x10 min
Publik: 175, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Eric Lisell och Niklas Eriksson nedan: