Skip to content

Ekström: "Vi ska se vilka som är lillebror"

8 februari 2022

Det är ett, av självförtroende, sjudande Katrineholm Bandy som under onsdagskvällen tar emot TB Västerås i Bandyallsvenskan. En match som inte omfattas av några publikrestriktioner.

Efter två raka segrar har Katrineholm Bandy hittat lite efterlängtat självförtroende i Bandyallsvenskan och nu kan laget se fram emot ännu en inspirerande uppgift då publiken äntligen kan välkomnas in i Kronfågel Arena fullt ut under onsdagskvällen. TB Västerås kommer på besök och det är kanske det motstånd som har varit KB mest frekvent under de senaste åren. Ett möte som brukar locka fram heta känslor och Katrineholmsmittfältaren Jesper Ekström ser fram emot att få återställa ordningen mot ett "Tillis" som vann lagens annandagsmöte i Västerås klart.

– Det ska bli kul på onsdag att se vilka som är lillebror egentligen (skratt). Det är ändå många tuffa fighter vi har gått mot dem. Senast var det vi (som var lillebror reds. anm.), men nu ska vi ge dem en riktig fight. Absolut, säger 28-åringen.

Mindre underhållande läsning är dock det faktum att KB endast har vunnit ett av de senaste sex mötena med Tillberga och när lagen möttes i Västerås på annandagens så straffades KB stenhårt av de svartkläddas fartfyllda offensiv och föll tillslut med klara 7-2. Onsdagens hemmalag kommer dock från två raka segrar och frågan är om Jesper Ekström väntar sig en väldigt annorlunda match än den mot IFK Kungälv i lördags eller om det är de själva som ska se till att matchbilden blir densamma.

– Dels får vi väl se till det, men så har väl Kungälv ett lite bättre försvarsspel än vad Tillberga har. Tillberga är väl kanske lite bättre offensivt, vilket har varit deras signum ett tag, men jag tror på en ganska liknande match. Det är två liknande lag och framförallt ska vi försöka göra det vi gjorde bra sist, säger han.

Vad var det då som fungerade så bra i lördagens 5-4-seger mot Kungälv? Svaret: mycket.

– Vi har mycket bättre fart och mycket bättre passningar. De sitter framför och på bladet, vilket också gör att vi kan ha ett väldigt bra tryck framåt. Att vi kommer nästan hela vägen ner till mållinjen nästan varje gång vi har anfall. Dessutom gör det att vi oftast får spela med ett uppställt försvar och det är väl det som har varit lite nyckeln. Jag tycker vi har gjort det bra enda sedan LAIK borta (9 januari reds. anm.), men vi har inte riktigt fått det med oss, säger Jesper Ekström.

Själv har Ekström på sistone fått vandra på välbekanta stigar igen då han flyttats tillbaka upp på mittfältet efter att tidigare ha spelat vänsterhalv och väl där har han varit lagets genomgående kanske bäste spelare.

– Ja, det är ju bara att åka i samma spår som jag alltid har gjort. Så svårt är det inte (skratt). Nej, men halvrollen var kul att prova och jag kan nog få fortsätta avlasta där även framöver. Vi får se hur det är med "Sebbes" (Brandts) skada, men annars känner jag mig väldigt hemma på mitten. Jag känner mer att jag vet vad jag ska göra där än vad jag har gjort på halven, säger han och fortsätter med att konstatera att det är de här matcherna han brinner lite extra för.

– Det är kul nu när det gäller så pass mycket. Vi har ju satt oss i den situationen och det är klart att varje match gäller mycket, men just nu, när vi har satt oss i det här läget, så gäller det att plocka fram det där lilla extra. Då tycker jag att det är väldigt kul att få vara med och bidra.

Inför onsdagens match har det funnits ett par frågetecken kring matchtruppen och dessvärre står det klart att det inte kommer att bli något spel för liberon Sebastian Brandt. 33-åringen ådrog sig en fotskada i lördagens match mot IFK Kungälv och det är i skrivande stund ännu inte klart hur länge han kommer att bli borta från spel. Dessutom saknas lagkapten Eric Lisell på grund av sjukdom och Olle Ekholm på grund av en lättare skadekänning. Glädjande nog är dock Philip Zander tillbaka i truppen efter sin sjukdom senast.

Preliminär matchtrupp mot TB Västerås: Philip Zander, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Lars Larsson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Gustav Danielsson, Ludwig Westerling.

Det mest välkomna beskedet till onsdagens match är annars att publikrestriktionerna då är ett minne blott och att vi återigen kan välkomna alla er underbara supportrar till Kronfågel Arena utan något som helst krångel. Föreningen firar detta genom att bjuda på fri entré till onsdagens match, så det är bara att ta med sig vänner och familj och komma ner till arenan.

Har du inte möjlighet att vara på plats? Se matchen direktsänt på bandyplay.se med sändningsstart 18.45 >>

Se hela intervjun med Jesper Ekström nedan: