Skip to content

Glödhet Strand ser fram emot viktiga Falu-matchen

11 februari 2022

26-årige Alexander Strand gör seniorkarriärens bästa säsong poängmässigt och nu ser han fram emot en tuff, viktig bortamatch mot Falu BS under lördagen.

Mölndalsfostrade Alexander Strand kom till Katrineholm Bandy från Örebro SK inför förra säsongen, men första året i KB-tröjan präglades av skador och mittfältaren lyckades inte göra sig själv rättvisa med fyra poäng (3+1) på 15 allsvenska matcher. Den här säsongen har det varit ett helt annat ljud i skällan och i onsdagens förlustmatch mot TB Västerås svarade 26-åringen för ett mål och två assist. Tre poäng som gör att han nu tangerat sin poängmässigt bästa notering, 21 poäng, i seniorkarriären med tre matcher kvar av säsongen.

– Ja, det känns bra. Framförallt nu på slutet har det börjat komma väldigt bra prestationer för min egen del, tycker jag. Det är skitkul och bara att köra på, säger Strand och fortsätter resonera kring vad den lite mer defensiven rollen på mittfältet har gjort för hans prestationer:

– Det är väl en kombination med att vi som lag har blivit bättre, men absolut att jag är ett steg längre ner på mitten och får lite mer förstabollar och får använda min skridskoåkning. Det har nog hjälpt till.

21 poäng på 21 matcher gör honom till tvåa i lagets interna poängliga, men fler poäng lär behövas framöver om laget ska kunna känna sig helt säkra på att slippa kvala för förnyat allsvenskt kontrakt. Företrädesvis redan under lördagen då KB gästar det Falu BS som är det lag som frenetiskt jagar sörmlänningarna i tabellen. Inför matchen är masarna fem poäng bakom, men med hela fyra matcher färre spelade.

– De är luriga. De har några vassa spelare som Mikael Olsson och Patrik Hedberg, men det är absolut inga vi ska vara rädda för. Vi ska gå ut och köra vårt och gör vi det bra så vinner vi matchen, konstarerar Strand.

Senast lagen möttes gjorde KB väldigt lite av det man skulle göra och BS vann matchen i Kronfågel Arena med hela 9-6, efter bland annat tre missade straffar från hemmalaget. Faktum är att Katrineholm inte har besegrat Falu BS sedan i december 2019 och när stundande match nu gäller väldigt mycket är den stora frågan hur man som spelare hanterar det mentalt.

– Jag har faktiskt inte hunnit tänka så jäkla mycket själv. Det har varit tätt på det med match igår (läs; onsdag), upp och jobba idag och så träning nu, så vi får väl se. Man försöker väl koppla bort det litegrann nu, åtminstone fram till resan börjar på lördag kanske. Då får vi börja fokusera på det ordentligt, säger 26-åringen.

– Jag tror framförallt att det kommer att bli ett krig rakt in i 90 minuter. De är absolut desperata och det är även vi, även om vi har det lite lugnare i båten trots allt.

Till lördagens match är glädjande att konstatera att Olle Ekholm och lagkapten Eric Lisell är tillbaka i spel efter lättare skada respektive sjukdom, den förstnämnde är dock inte uttagen i matchtruppen. Dessvärre saknas alltjämt skadade Sebastian Brandt och sjukdomsdrabbade Gustav Danielsson.

Matchtruppen mot Falu BS: Philip Zander, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Lars Larsson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Eric Lisell (K), Alexander Strand, Niklas Eriksson, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Ludwig Westerling.

Lördagens match på ICANIWILL Arena, Lugnet, startar 16.00 och om ni inte har vägarna förbi för att sjunga fram oss till seger så går det alldeles utmärkt att göra det från tv-soffan. Sändningen på bandyplay.se startar 15.50 >>

Se hela intervjun med Alexander Strand nedan: