Skip to content

Klart: Mattsson bryter kontraktet - för att skriva nytt direkt

11 februari 2022

Katrineholm Bandy och anfallaren Gustav Mattsson har kommit överens om ett nytt tvåårskontrakt som sträcker sig fram till våren 2024.

Under sin första säsong i rödblått har den 21-årige anfallaren Gustav Mattsson allt som oftast imponerat stort och efter 19 spelade allsvenska matcher står stockholmskillen noterad för 16 mål och två assist. Framstegen har varit tydliga och att Mattsson och KB har varit en bra kombination har varit minst lika tydligt. Parterna vill jobba vidare tillsammans och nu står det klart att 21-åringen bryter sitt nuvarande kontrakt, där ett år återstod, för att istället direkt skriva ett nytt rakt tvåårskontrakt. Därmed är Mattsson KB-spelare till våren 2024.

– Vi såg en enorm potential i Gustav direkt när han kom hit och att han har gjort nästan ett mål per match under sin debutsäsong är verkligen ett bra kvitto. Det är en väldigt seriös och ambitiös kille som vi tror har fler steg att ta med tanke på hur oerhört bra han är på att skapa både ytor och målchanser. Det känns väldigt bra att han vill fortsätta utvecklas tillsammans med oss, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Mattsson själv säger sig vara väldigt glad och stolt över att klubben vill satsa vidare på honom.

– Det är jag som ska tacka. Det är en ära att få representera klubben i minst två år till, säger 21-åringen och fortsätter:

– Jag känner att jag har blivit bättre för varje vecka som har gått. Jag hade en period i julas där det gick lite tyngre och jag var lite småskadad, men på det stora hela taget har jag tagit jättestora kliv i år. Jag har aldrig spelat såhär bra bandy och förhoppningsvis kan den utvecklingen fortsätta under de kommande två åren.

Fler nyheter kring lagbygget inför säsongen 2022/23 kommer att komma inom kort.

Se hela intervjun med Gustav Mattsson nedan, där vi även snackar upp lördagens bortamöte med Falu BS i Bandyallsvenskan: