Skip to content

KB föll sent i Falun - "Besvikelse"

12 februari 2022

Katrineholm Bandy åkte på en blytung förlust borta mot Falu BS under söndagen efter att hemmalaget avgjort sent på ICANIWILL Arena.

I kampen om att undvika negativt kval spelades en måstematch under lördagen på ICANIWILL Arena i Falun, där Katrineholm Bandy hade chansen att ta ett jättekliv mot säker mark, men löpte å andra sidan risk att förlora initiativet inför serieavslutningen. Gästerna fick också en drömstart värd namnet då Linus Doktare smällde in en hörna redan i den andra matchminuten.

Matchen kom att avgöras mycket i det långa spelet och det var precis så hemmalaget kvitterade fem minuter senare då Rasmus Waldenström sög ner en boll från comebackande David Forsell och satte 1-1. Det var annars Katrineholm som hade både det mesta och det bästa i den första halvleken, men effektiviteten var inte heller denna dag den önskvärda. Man skulle dock återta ledningen två gånger om innan pausvilan då Jesper Ekström och Alexander Strand båda målade och paussiffrorna kunde därmed skrivas till 2-3.

– Det som är bra är att vi hittar ner med lite lyft på dem och skapar lägen däri. När vi väl är igång med skridskoåkningen så kommer inte Falun till oss ordentligt, men sedan tappar vi lite positioner och blir lite långsamma i vändningar upp i defensiven och sådana saker. Då hittar dem de här spelen i djupet och lyften och det är det vi pratar om i halvtid, att de får slå dem lite ostört för att vi inte riktigt är där, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

Den andra halvleken blev till stora delar ett enda långt ställningskrig, där KB återigen inte fick utdelning på varken hörnor eller chanser i öppet spel. Istället kvitterade hemmalaget i den 63:e minuten och med bara sju minuter kvar av ordinarie tid kom det avgörande rycket. Detta då Tobias Dahlin fick segla igenom KB-försvaret alldeles för enkelt och sätta 4-3, följt av att David Forsell fick göra 5-3 mindre än två minuter senare. Ett ryck som Katrineholm inte klarade av att hämta sig ifrån och Falu BS vann tillslut matchen med 6-3.

– Såhär nära inpå är ju det man känner besvikelse. De spelar lite i djupled på oss i första halvlek och så kliver de in emellan och gör sina mål där. Det är väl där vi har haft lite problem, att de kommer till lägena lite för enkelt och återigen har vi också lägen utan att få dit dem. Matchen är jämn mellan straffområdena, men de är lite bättre i dem, säger "Gubben".

Med två matcher kvar att spela för KB:s del har laget nu tre poäng ner till Falu BS på den negativa kvalplatsen, men med fyra matcher fler spelade. Med andra ord har laget inte längre den säkra marken i egna händer inför avslutningen och nästa lördags hemmamöte med tabelljumbon Västanfors blir en nyckelmatch av sällan skådat slag.

– Mot Västanfors måste vi vinna. Så enkelt är det. Det går inte att stå och säga någonting annat. Det är en match där vi behöver vara förberedda, komma upp i nivå och inte bara tro att det löser sig. Vi kommer få jobba jättehårt för de poängen, men vi måste ha dem. Sedan får vi se vart vi står, både vi och Gripen, inför sista omgången, säger tränare Carlsson.

Matchfakta: Falu BS - Katrineholm
Mål:
0-1 2' Linus Doktare (Alexander Strand, hörna), 1-1 7' Rasmus Waldenström (David Forsell), 1-2 24' Jesper Ekström (Eric Lisell), 2-2 33' David Forsell (Tobias Dahlin), 2-3 44' Alexander Strand (Ludwig Westerling), 3-3 63' Elliot Hellström (Isak Johansson), 4-3 83' Tobias Dahlin (Mikael Olsson), 5-3 85' David Forsell, 6-3 88' Elliot Hellström (Philip Östlund).
Hörnor: FBS: 2 (0) KB: 9 (1)
Utvisningar: FBS: 2x10 min KB: 1x10 min
Publik: 214 åskådare, ICANIWILL Arena.

Se highlights från matchen och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan:

HIGHLIGHTS >>