Skip to content

Lisell beslutsam - "Vi ska köra över dem"

18 februari 2022

Under lördagen spelar Katrineholm Bandy säsongens sista hemmamatch, Min Stora Match, till förmån för Min Stora Dag och med siktet inställt på att ta ett stort steg mot nytt allsvenskt kontrakt.

Med två matcher kvar att spela av Bandyallsvenskan ligger Katrineholm Bandy alltjämt i riskzonen för negativt kval, men en seger i lördagens hemmamöte med Västanfors skulle onekligen sätta laget i ett klart bättre läge inför avslutningen. Det sportsliga är också i stort fokus inför matchen, men även vid sidan av isen händer viktiga saker. Detta då matchen spelas till förmån för Min Stora Dag och sjuka barns möjligheter att uppfylla sina drömmar.

– Det är en otroligt bra grej vi är med och bidrar till. Jag vill uppmana alla som kommer och tittar att skänka en slant för en sådan fin sak, samtidigt som vi också vill höja vår prestation på isen för att göra någonting gott där också, säger Eric Lisell, lagkapten i Katrineholm Bandy.

Lördagens match, Min Stora Match, innebär även fri entré på läktarna och kapten Lisell menar att publikens återkomst betydde mycket för laget redan i hemmamatchen mot Tillberga, även om det inte blev seger då.

– Det är roligt när det kommer folk och det sätter sin prägel hos oss också. Det är alltid roligare att spela när det är lite tryck på läktarna och lite folk. Man hör någonstans i bakgrunden att det är mycket folk och det boostar oss otroligt mycket ute på planen, säger han.

Själva matchen då? Ja, det är ett gästande Västanfors som kommer till Kronfågel Arena med ännu mer kniv mot strupe än vad hemmalaget har. Västmanlänningarna återfinns just nu på sista plats i tabellen, vilket innebär direktnedflyttning, men behöver samtidigt bara en poäng för att för stunden klättra förbi UNIK och upp på en kvalplats. Till saken hör också att "Fläkten" har höjt sig rejält efter årsskiftet och väntas inte alls vara samma lag som KB bortabesegrade med 5-2 i december. Å andra sidan har Katrineholm fem raka matcher utan förlust mot Västanfors inför lördagen.

– Vi ska gå ut och fortsätta på det vi har haft. Med den inställningen, höja den ännu mer, och trycka på ordentligt. De ska inte orka här hemma hos oss där det är vi som bestämmer. Här ska vi köra över dem. Det är den inställningen vi ska ha, säger Eric Lisell.

Noterbart inför matchen är även att även om gästerna har steppat upp rejält på den här sidan årsskiftet så har de framförallt haft framgångar utomhus. Under bar himmel har "Fläkten" tagit sex av sina åtta poäng, gjort tre mål per match och släppt in 5,39. Inomhus däremot har laget hittills den här säsongen bara tagit två poäng, snittat 2,5 mål framåt per match och släppt in motsvarande 7,3 mål per match.

– Här inne går det fort. De kommer bli trötta. Här är det vi som bestämmer och det är vi som ska visa vart skåpet ska stå. Ett sådant lag som det vi möter på lördag ska vi bara köra över här hemma, konstaterar lagkaptenen med lugn.

Laget till lördagens match innehåller två förändringar jämfört med det lag som föll uppe i Falun förra helgen. Detta då juniorerna Gustav Danielsson och Olle Ekholm är tillbaka i spel, vilket får konsekvensen att Joel Rydergren och Lars Larsson lämnas utanför truppen.

Matchtruppen mot Västanfors: Philip Zander, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Victor Nilsson, Eric Lisell (K), Alexander Strand, Niklas Eriksson, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Olle Ekholm, Gustav Danielsson, Ludwig Westerling.

Lördagens match är inte bara gratis att se på plats i Kronfågel Arena - den är även gratis att se hemma i tv-soffan för er som inte har möjlighet att vara på plats. Se matchen på bandyplay.se med sändningsstart 13.45 här >>

Glöm inte heller att ge ditt bidrag till insamlingen för Min Stora Dag! Alla bidrag, stora som små, är välkomna och du stöttar via länken HÄR >>

Se hela intervjun med Eric Lisell nedan: