Skip to content

Storseger i måstematchen – Mattsson femmålsskytt

19 februari 2022

Katrineholm Bandy gjorde jobbet och besegrade Västanfors med hela 13-5 under lördagen.

Ett taggat hemmalag satte full fart från start och ledde med 4-0 redan efter 17 minuter. Västanfors hämtade sig aldrig efter chockstarten och KB kunde inkassera än säker seger.

I paus var hemmaledningen 7-3 och KB kontrollerade händelserna även i den andra halvleken och vann med 13-5. Gustav Mattsson var en av spelarna som visade vägen med sina fem fullträffar.

– Det känns fint. Vi gör en stabil insats, men inte så mycket mer. Vi får in några snabba mål och leder med 5-0 och går automatisk ner i tempo och behöver inte gå hundra. Vi gör det tillräckligt bra och det räcker, säger Gustav efter matchen

Segern var viktig för Katrineholm som slåss för att undvika negativt kval. Falun jagar fem poäng bakom i tabellen och har i skrivande stund fyra matcher färre spelade. För Katrineholms del återstår endast en match, borta mot serieledande Gripen Trollhättan om två veckor.

– Falun har några tuffa matcher och vi kommer att veta förutsättningarna innan matchen mot Gripen. Vi kan bara fokusera på vårt och se till att ha två bra träningsveckor innan sista matchen, säger Gustav.

Matchfakta: Katrineholm - Västanfors
Mål:
1-0 11' Joakim Olofsson (Alexander Strand, hörna), 2-0 14' Gustav Mattsson (Jesper Ekström), 3-0 15' Eric Lisell (Jesper Ekström), 4-0 18' Jesper Ekström (Victor Nilsson), 5-0 25' Olle Ekholm (Jesper Ekström), 5-1 29' Jack Ternander (Dimitrij Loginov), 5-2 30' Max Haglund (Dimitrij Loginov), 6-2 37' Eric Lisell (Victor Nilsson, hörna), 6-3 39' Sigge Andersson (hörna), 7-3 44' Gustav Mattsson (hörna), 8-3 50' Gustav Mattsson, 9-3 53' Gustav Mattsson (Alexander Strand), 9-4 57' Wilhelm Frimodig (Gabriel Augustsson), 10-4 63' Niklas Eriksson, 10-5 71' Gabriel Augustsson (Hampus Bergman, hörna), 11-5 73' Gustav Mattsson, 12-5 85' Eric Lisell (Alexander Strand, hörna), 13-5 87' Alexander Strand (Gustaf Doktare).
Hörnor: KB: 12 (4) VIF: 8 (2)
Utvisningar: KB: 1x10 min VIF: 8x10 min
Publik: 376 personer, Kronfågel Arena