Skip to content

Klart: "Gubben" lämnar Katrineholm Bandy

1 mars 2022

Efter fyra säsonger som huvudtränare står det nu klart att lördagens bortamöte med Gripen Trollhättan blir Roger "Gubben" Carlssons sista i Katrineholm Bandy.

Det var inför säsongen 2018/19 som den tidigare landslagsförsvararen och VM-guldvinnaren Roger "Gubben" Carlsson återvände till Katrineholm Bandy för att ta sig an samma huvuvdtränaruppdrag som han så lyckosamt hade mellan 2008 och 2011. Då blev det avancemang till Elitserien och även om framgångarna resultatmässigt inte blivit lika stora, rent resultatmässigt, den här gången så har Norrköpingssonen alltjämt varit en oerhört uppskattad ledare för föreningens A-lag.

Nu står det klart att lördagens bortamöte med Gripen Trollhättan kommer att bli 57-åringens sista på posten. Nyligen meddelade "Gubben" föreningens sportgrupp att han inte har för avsikt att förlänga sitt kontrakt och föreningen kan därmed bara ödmjukt tacka för fyra säsonger av oerhört gott samarbete och många oförglömliga minnen.

– Det har varit en ren ynnest för oss att ha en så kompetent, erfaren och driven tränare som "Gubben" hos oss under såhär lång tid. Vi vet hur många av våra spelare genom åren som verkligen uppskattat och tytt sig till honom, både som person och ledare, och vi som jobbat runt honom har haft en väldigt givande arbetsmiljö med en fin kombination av målmedvetenhet, seriositet och skratt. Om inte annat säger det en hel del att föreningen har valt att ha honom som huvudtränare under nästan halva sin existens, sedan sammanslagningen 2007. Vi önskar honom verkligen all lycka till i framtiden, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Roger själv menar att åren på Backavallen har varit väldigt givande och utvecklande även för hans egen del, men att han nu tror sig veta att det behövs en förändring.

– Jag vet nog att det är bra för det här laget att få en ny tränare. En så kallad ny röst med ett annat tankesätt. För min egen del handlar det bland annat om det praktiska. Det är inte jättelångt mellan Norrköping och Katrineholm, men ska du göra det fyra, fem gånger i veckan så blir det långt emellanåt och jag blir inte yngre heller. Det är klart att man ibland känner att det hade varit rätt skönt att åka hem efter jobbet istället. Min hustru har varit med under nästan hela min 42-åriga bandykarriär och när hon säger att jag aldrig har sett så trött ut så inser ju jag också att jag inte har rätt energi för det här, säger han.

Även samarbetet med spelare, ledarkollegor och förening är något han verkligen uppskattat.

– Jag har i alla år lovordat klubbar som har stått för sina avtal och ord och det har Katrineholm alltid gjort. Det har aldrig varit några problem, utan det har alltid funnits en rak och tydlig kommunikation från föreningen. Det ska man ha all heder för, säger han och fortsätter:

– Det har varit en väldigt trevlig grupp att vara i. De gånger det har varit tungt att åka till träningen så har det inte berott på gruppen, så det har alltid varit väldigt trevligt. Och så har jag alltid haft väldigt lojala ledare runtomkring mig. Det har varit väldigt mycket skratt. Det är ju genier det här (skratt) och alla bidrar på fantastiska sätt, så jag har bara positivt att säga om alla omkring mig. Alla jag har haft med att göra i föreningen är positiva och glada människor.

Tillsammans med spelare, ledare och övriga verksamma i och runt föreningens A-lag vill Katrineholm Bandy tacka Roger "Gubben" Carlsson för fyra fantastiska år och nu ska vi göra allt för att avsluta den här eran tillsammans med att ta en synnerligen meriterande seger i säsongsavslutningen mot seriesegrande Gripen Trollhättan.

En längre intervju med Roger "Gubben" Carlsson om hans tid i föreningen och hans långa bandykarriär kommer efter säsongen.