Skip to content

Ekström avslappnad inför säsongsepilogen

4 mars 2022

Under lördagen avslutar Katrineholm Bandys A-lag den allsvenska säsongen med att gästa de redan klara seriesegrarna Gripen Trollhättan BK i Slättbergshallen.

Efter en säsong som i sin helhet inte blivit vad någon i eller runt laget hade hoppats på så kan nu i alla fall Katrineholm Bandys A-lag avsluta densamma med axlarna nere. Detta då det sedan en knapp vecka tillbaka inte längre finns någon risk för negativt kvalspel. Istället ligger fokus på att försöka få med sig ett sista positivt minne från den här säsongen, men utmaningen är inte enkel. För motståndet under lördagen står ett Gripen Trollhättan BK som redan är klara för spel i Elitserien nästa säsong och som med säkerhet vill avsluta snyggt inför hemmapubliken innan firande bryter ut fullständigt.

– Ja, det ska väl bli kul att möta dem, höll jag på att säga, skrattar KB-mittfältaren Jesper Ekström.

– Det har väl varit lite avtrubbat den här veckan, rent träningsmässigt, med tanke på att vi blev klara. Det har varit lite svårt att motivera sig rent träningsmässigt, men självklart var det en skön känsla som infann sig efter att vi blev klara för Bandyallsvenskan ett år till. Det är en väldigt skön känsla och jag tror att det är många som har andats ut den här veckan, om jag säger så. Det har varit nervigt på slutet och vi har haft kniven mot strupen i många matcher, men vi har ändå lyckats lösa det på något sätt. Det tycker jag att alla ska ha stor heder för.

Att statistik är något som man kan vända och vrida på i oändlighet för att visa det man vill är ingenting nytt och på det temat går det inför lördagen att slå fast att Katrineholm är det enda lag som alltjämt inte har förlorat en allsvensk match mot Gripen i år. Ja, då har alla andra mött seriesegrarna två gånger, men det förminskar inte det faktum att det finns många positiva minnen att plocka med sig från 8-8 hemma i Kronfågel Arena i november. Även om det inte tycks vara helt enkelt att peka på vad det var som gjorde att man fick med sig den där poängen.

– Jag vet inte [vad vi gjorde bra då]. Det var obegripligt egentligen, skrattar "Jeppe".

– Jag vet inte vad de höll på med då, men det var väldigt mycket vilja från vår sida. Vi började ju lyfta in bollar på slutet och fick utdelning på det, men det hade lika gärna kunnat bli tvåsiffrigt i arslet. Den gången fick vi utdelning på det och det var väldigt mycket chansspel på slutet.

Ja, för att Gripen är ett väldigt bra lag är ingenting som Ekström tvekar en sekund kring att konstatera.

– Jag tycker att de är ett gediget elitserielag. De rullar på så många spelare, har ett så gediget passningsspel och de är så skickliga individuellt alla spelare. Jag tror inte att de har någon position som de fallerar på överhuvudtaget. De kan verkligen rulla på allt folk och det är väldigt imponerande att spela mot ett sådant lag. Sedan har de kryddat med (Johan reds. anm.) Esplund, men jag tror att de hade gjort det minst lika bra ändå. De har fått in honom som en ytterligare hög växel och jag tror att det är det som kommer ge dem fördelar även i Elitserien sedan. De kommer definitivt inte bli några slagpåsar, utan det där kommer vara ett… Ja, om inte ett slutspelslag så i alla fall ett riktigt bra lag i Elitserien, säger han.

I säsongens sista matchtrupp noterar vi att Sebastian Brandt alltjämt saknas på grund av sin fotskada och att Joel Rydergren saknas på grund av sjukdom, men i övrigt har alla spelare varit uttagningsbara. Något som resulterat i att Roger "Gubben" Carlsson valt ut följande mannar att representera honom i hans sista match som KB-tränare.

Matchtruppen mot Gripen Trollhättan: Philip Zander, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Victor Nilsson, Eric Lisell (K), Alexander Strand, Niklas Eriksson, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Olle Ekholm, Gustav Danielsson, Ludwig Westerling.

Lördagens match startar 17.00 och om du inte har vägarna förbi Slättbergshallen och Trollhättan så ser du den på bandyplay.se med sändningsstart 16.50 >>

Se hela intervjun med Jesper Ekström nedan: