Skip to content

Klart: Niklas Eriksson förlänger elitkarriären

7 mars 2022

En lyckad comeback har gett blodad tand och nu konstaterar Niklas "Messi" Eriksson att han vill fortsätta sin elitsatsning. Det nya kontraktet med Katrineholm Bandy sträcker sig över två år.

För ganska exakt ett år sedan meddelade den tidigare allsvenske skyttekungen Niklas "Messi" Eriksson att han hade för avsikt att lägga skridskorna på hyllan. Detta främst på grund av att han inte kände att han orkade med en elitsatsning kombinerat med den civila karriären. Under hösten valde han dock att börja träna lite med Division 1-laget och glädjen kom sakta men säkert smygande tillbaka. I seriepremiären mot Finspång ådrog han sig dock en knäskada och länge såg hela säsongen ut att vara förstörd, men i januari kom det glädjande beskedet. Inte bara var knät redo igen, utan 31-åringen meddelade även att han gladeligen skulle kliva in och stötta A-laget i jakten på nytt allsvenskt kontrakt. En berg-och-dalbana till år som tillslut avslutades med det där förnyade allsvenska kontraktet.

– Det jag har sagt hela tiden var att när frågan kom om att ställa upp i A-laget så var det en självklarhet för mig. Jag försökte göra vad jag kunde, men jag hade ju inte gjort någon försäsongsträning alls och det började med ryggproblem direkt. Jag kände att jag var ganska orättvis mot mig själv och jag insåg att jag inte vill sluta spela bandy på det här sättet, säger Eriksson.

Och sluta ska han inte heller göra. I dagarna blev det nämligen klart att "Messi" har skrivit ett nytt tvåårskonrakt med klubben vars A-lag han har varit en del av under alla säsonger utom en sedan föreningen bildades i sin nuvarande form, 2007. Under den tiden har 31-åringen svarat för hela 323 mål, 71 assist och 394 poäng på 250 seriematcher.

– Jag har fått upp suget igen. Under de sista veckorna tycker jag verkligen att det har varit jäkligt roligt och jag känner att jag har börjat komma igång. Jag känner att jag har för mycket kvar att ge och jag har verkligen motivationen för att fortsätta köra. Samtidigt har jag också landat mer i min civila karriär, vilket gör att jag känner att det finns tid och energi för en fortsatt elitsatsning. Det var det jag tyckte att jag saknade under min senaste hela säsong, säger Eriksson, som även gläds över att ha det nya kontraktet på plats såhär pass tidigt.

– Det känns jättebra för mig. Jag vill bara köra nu, gå in i en ny satsning och göra det fullt ut från början. Förhoppningsvis kanske det också kan bidra till att fler killar vill skriva på inom kort så att vi verkligen får ihop ett slagkraftigt lag.

För föreningens del är det en stor glädje och ära att den störste profilen och bäste poängplockaren sedan sammanslagningen väljer att fortsätta bära rött och blått även framöver.

– Det har varit oerhört kul att följa Niklas under de här senaste månaderna, från osäkerheten kring knäskadan tills att han verkligen har lyst av glädje över att vara nere på isen. Med en normal försäsong är vi extremt trygga i att vi vet att vi får en av allsvenskans bästa offensiva spelare och samtidigt har han nu visat ännu större ledaregenskaper vid sidan av isen. Han är verkligen en förebild för våra många yngre spelare, säger Martin Gustafsson, kommunikationsansvarig i Katrineholm Bandys sportgrupp.

Fler truppnyheter och en sammanställning av läget inför nästa säsong kommer inom kort…