Skip to content

Klart: Trio blir moderklubben trogen

24 mars 2022

Katrineholm Bandy har säkrat upp en fortsättning i A-laget för tre egenfostrade spelare. Det rör sig om Jesper Ekström, Linus Doktare och Olle Ekholm.

Under merparten av de senaste dryga tio åren har mittfältaren Jesper Ekström varit en nyckelspelare för moderklubben, Katrineholm Bandy, och 28-åringen har bland annat spelat två elitseriekval och varit med och tagit tillbaka laget upp från Division 1. Inför den gångna säsongen återvände slitvargen från Derby/Linköping i Division 1 och visade direkt vilken nivå han kan ligga på. Under säsongen passerade han både 200 spelade seriematcher och 100 poäng i KB:s A-lagströja och nu står det klart att optionen om förlängning i hans kontrakt har kickat in och att "Jeppe" lirar i rödblått även under säsongen 2022/23.

– Bland många anledningar till att laget växte under den andra halvan av förra säsongen så var Jesper kanske den enskilt största. Han visade inte bara prov på sitt enorma kunnande på isen, utan även på stora ledaregenskaper och energi. Han är en härförare som jobbar stenhårt i båda riktningar på isen och ännu en i raden av kulturbärare med ett enormt klubbhjärta, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

En av blott två spelare i dagens KB som har gjort fler seriematcher i A-laget än Jesper Ekström är Linus Doktare och nu står det klart att även han blir kvar i moderklubben. Den reslige poängkungen svarade i vintras för 29 poäng på 23 matcher, vann den interna poängligan och passade samtidigt på att passera den imponerande milstolpen 300 poäng i seriesammanhang. Nu har 29-åringen skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över 1+1 år.

– Till stora delar talar siffrorna för sig själva. Linus har varit en av Bandyallsvenskans vassaste offensiva spelare i tio år och en konstant mardröm för alla försvarare att möta. Utöver det är han en del av vår ryggrad och en genuin kulturbärare som vet vad klubbmärket står för och innebär. Det är oerhört glädjande för oss att han väljer att satsa vidare tillsammans med sin moderklubb, säger Jonas Åkerström.

Sist och yngst, men inte minst, står det även klart att den 18-årige, fyller 19 på lördag, ytterhalven Olle Ekholm fortsätter i moderklubben. Trots sin ålder har Julitasonen redan hunnit med 45 allsvenska matcher för klubben och den gångna säsongen kom även hans fem första allsvenska poäng. Nu har talangen signat ett nytt avtal som sträcker sig över 1+1 år.

– Olle har funnits med i och runt A-laget under flera säsonger nu och fortsätter växa in i rollen som allsvensk ytterhalv. Vi är övertygade om att han är en av de spelare som kommer att gynnas mycket av våra nya tränares förmåga att jobba med unga spelares individuella utveckling och det är även av yttersta vikt för oss att vi fortsätter satsa på våra egenfostrade unga spelare, säger sportchef Åkerström.

Lagbygget 2022/23 per 24 mars:

Joel Rydergren
Niklas Eriksson
Jesper Ekström
Linus Doktare
Gustav Mattsson
Gustaf Doktare
Olle Ekholm
Gustav Danielsson
Ludwig Westerling

Ledare:

Jari Hyttinen, huvudtränare (NY)
Thomaz J Doktare, assisterande tränare (NY)