Skip to content

Katrineholm Bandy får stöd från Kronfågels Rätt till rörelse

6 april 2022

Med projektet Rätt till rörelse vill Kronfågel stötta initiativ som aktivt jobbar för att barn och ungdomar ska få möjlighet att röra på sig och träffa andra. En av dem som får utdelning nu är Katrineholm Bandy och initiativet Katrineholmsandan.

Med initiativet Katrineholmsandan ger Katrineholm Bandy fler barn möjlighet att prova på skridskoaktiviteter. Föreningen lånar ut utrustning och har ledare på plats på isen. De senaste åren har detta resulterat i att ungefär 3 000 barn per säsong har åkt skridskor under projektets flagg. Just därför får Katrineholm Bandy utdelning från Rätt till rörelse.

Rätt till rörelse är en del av Kronfågels hållbarhetsarbete, som har som övergripande mål att hela tiden jobba för att bidra till hälsa och välbefinnande, för alla.

– Det här är vårt sätt att bidra till goda möten och samtidigt inspirera fler att göra hälsosamma och hållbara matval, säger Susanne Zabrodsky, marknadschef på Kronfågel.

Under året kommer Kronfågel på olika sätt att besöka och berätta mer om initiativen som har fått stöd från Rätt till rörelse.