Skip to content

Ännu en finsk landslagstalang följer med till KB

7 april 2022

Katrineholm Bandy hade nyligen glädjen att välkomna den finske P17-landslagsmannen Jonathan Hyttinen till klubben och nu står det klart att även kompisen Henri Mattila följer med.

Katrineholm Bandy förstärker målvaktssidan med ett synnerligen spännande framtidsnamn. Detta då den finske P17-landslagsmålvakten Henri Mattila följer med kompisen Jonathan Hyttinen och dennes far, Jari, till Katrineholm med avsikt att fortsätta utvecklas som bandyspelare. 16-årige Mattila kommer närmast från OLS Uleåborg och fick bekanta sig med sin nya hemmaarena under den gångna helgen, då han fanns med i det finska P17-landslag som spelade landskamper i Kronfågel Arena.

– Jag är överlycklig över att få vara här och spela i hall. Jag längtar verkligen efter att få påbörja nästa säsong här i Katrineholm, säger Mattila innan han ger sig på att försöka beskriva sig själv som målvakt.

– Jag är en målvakt med bra händer och bra utkast som ska träna väldigt hårt för att göra mitt absolut bästa här och verkligen utvecklas.

Sportchef Jonas Åkerström är väldigt nöjd med att föreningen lyckats utöka sitt stall med unga lovande framtidsnamn med Henri Mattila.

– I Henri får vi en glad och energifylld kille som vill väldigt mycket med sin bandy och vi är väldigt glada över att vi kan vara en klubb som ambitiösa talanger söker sig till. Alla som såg P17-landskampen mot Sverige i fredags såg att det här är en målvakt med framtiden för sig och framförallt att han har en stor spetsegenskap i sina spelstarter och utkast. Det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan uträtta tillsammans framöver, säger Åkerström.

Mattila har skrivit ett så kallat ungdomskontrakt med Katrineholm Bandy som sträcker sig över 1+1 säsong.

Tidigare under veckan stod det även klart att det inte blir någon fortsättning i Katrineholm Bandy för den 22-årige målvakten Simon Westerdahl. Efter två säsonger i klubben väljer östgöten att återvända till Finspångs AIK i Division 1.

– Simon är en glädjespridare och en jättebra kille som vi är glada att få ha haft hos oss. Vi kan inte annat än att önska honom all lycka i framtiden, säger Jonas Åkerström.

Lagbygget 2022/23 per 7 april:

Joel Rydergren
Niklas Eriksson
Jesper Ekström
Linus Doktare
Gustav Mattsson
Gustaf Doktare
Olle Ekholm
Gustav Danielsson
Ludwig Westerling
Jonathan Hyttinen (NY)
Henri Mattila (NY)

Ledare:

Jari Hyttinen, huvudtränare (NY)
Thomaz J Doktare, assisterande tränare (NY)