Skip to content

Klart: KB välkomnar Jere Korhonen

13 april 2022

Katrineholm Bandy har gjort klart med en ny sista utpost till nästa säsong i form av den finske målvakten Jere Korhonen, som närmast kommer från elitseriespel med IK Tellus.

Inför förra säsongen kom den juniorlandslagsmeriterade finske målvakten Jere Korhonen till Sverige från hemlandets Kampparit och klev rakt in i Elitserien som förstemålvakt för IK Tellus. Laget fick en tuff säsong i den högsta serien, men 22-åringen mellan stolparna visade sig vara ett stort fynd. Han imponerade till och med så pass att han blev uttagen i det finska A-landslagets bruttotrupp till VM i Syvtyvkar, som sedermera blev inställt.

Nu har Korhonen bestämt sig för att nästa steg i karriären blir en flytt till Katrineholm och spel i Kronfågel Arena. Kontraktet sträcker sig över 1+1 säsong.

– Det känns väldigt meriterande att vi lyckas locka till oss en spelare av den här kalibern och den här talangen. Även om Jere gjorde en väldigt bra säsong i ett tufft läge i fjol så ska vi komma ihåg att han bara är 22 år gammal och det finns alla möjligheter i världen för honom att utvecklas under lång tid framöver, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy och fortsätter:

– I Jere får vi en reflexsnabb och smidig målvakt som även läser spelet på ett bra sätt och inte minst även är väldigt bra i den finska paradgrenen utkast. Det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan hjälpa varandra med framöver på den här gemensamma resan framåt och uppåt.

Katrineholm Bandy hälsar Jere Korhonen hjärtligt välkommen till klubben och fortsätter samtidigt arbeta för att sätta övriga delar av truppen till nästa säsong. Många säckar finns just nu att försöka knyta ihop för sportgruppens del.

– Vi har kommit en bra bit på vägen, men det är ingen hemlighet att vi har mycket kvar att göra. Vi är en mycket större grupp som arbetar tillsammans med de här frågorna i år, så det gör att det känns bra att vi parallellt både hinner med att staka ut framtiden för fjolårets trupp samtidigt som vi kan vara väldigt aktiva ute på transfermarknaden, säger Jonas Åkerström.

Lagbygget 2022/23 per 13 april:

Joel Rydergren
Niklas Eriksson
Jesper Ekström
Linus Doktare
Gustav Mattsson
Gustaf Doktare
Olle Ekholm
Gustav Danielsson
Ludwig Westerling
Jonathan Hyttinen (NY)
Henri Mattila (NY)
Jere Korhonen (NY)

Ledare:

Jari Hyttinen, huvudtränare (NY)
Thomaz J Doktare, assisterande tränare (NY)