Skip to content

Klart: Joonatan Irtamo klar för Katrineholm

5 maj 2022

Katrineholm Bandy har gjort klart med den finländske försvararen Joonatan Irtamo, som närmast kommer från spel med Botnia i Bandyliiga.

Lagbygget till säsongen 2022/23 fortsätter och nu har Katrineholm Bandy lyckats fylla en av de defensiva luckorna i truppen med ännu ett stort framtidsnamn. Det är 22-årige finländske försvararen Joonatan Irtamo som lämnar Helsingfors-klubben Botnia, där han under den gångna säsongen har varit bofast i startelvan, för spel i Kronfågel Arena framöver. Kontraktet är skrivet över 1+1 år.

– I Joonatan får vi ännu en väldigt ambitiös och utvecklingsbar spelare, men som samtidigt har hunnit samla på sig en hel del erfarenhet av spel på högsta nivå i Finland. Han har meriter från ungdomslandslag och den bild vi har fått av honom är att han kommer ha alla möjligheter i världen att spela sig till en stor roll och en bra utveckling hos oss, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Joonatan, som ursprungligen har fått sin bandyfostran i JPS från Jyväskylä, själv ser fram emot att få testa vingarna i Bandyallsvenskan efter fyra säsonger i Bandyliiga. Han har tidigare även gjort ett år på bandygymnasiet i Edsbyn, där han var med och gick till SM-final på Studenternas med P18-laget och fick en silvermedalj efter en dramatisk straffläggning. Han har även spelat ett P17-VM, 2017, på hemmaplan i Varkaus.

– Det här känns jättebra. Jag har alltid drömt om att spela i Sverige och med de faciliteter och den kultur som finns kring sporten här, säger Irtamo, som i Botnia mestadels spelat libero eller defensiv mittfältare.

– Jag är en väldigt bra defensiv spelare med en bra skridskoåkning som också spelar fysiskt.

I anslutning till detta tvingas vi dock även meddela två mindre roliga nyheter och det är att det inte blir någon fortsättning i klubben för varken Sebastian Brandt eller Jimmy Jeschinsky. Detta efter två respektive tre säsonger i rödblått.

– Det är väldigt tråkigt att det inte blir någon fortsättning för dem. Det är två killar som bidragit väldigt mycket både på och utanför isen, men det berömda livspusslet sätter tyvärr stopp för fortsatt pendling från deras respektive bostäder i Örebro. Vi kan bara tacka ödmjukast för deras fina insatser och för att vi har fått haft dem hos oss under flera år samt önska dem stort lycka till framöver, säger Jonas Åkerström.

Lagbygget till säsongen 2022/23 per den 5 maj:

Joel Rydergren
Niklas Eriksson
Jesper Ekström
Linus Doktare
Gustav Mattsson
Gustaf Doktare
Olle Ekholm
Gustav Danielsson
Ludwig Westerling
Jonathan Hyttinen (NY)
Henri Mattila (NY)
Jere Korhonen (NY)
Joonatan Irtamo (NY)

Ledare:

Jari Hyttinen, huvudtränare (NY)
Thomaz J Doktare, assisterande tränare (NY)