Skip to content

Klart: Blomqvist återvänder till KB

25 maj 2022

Efter fyra säsonger i Dalarna med IFK Rättvik står det nu klart att den 19-årige ytterhalven Simon Blomqvist återvänder till det Katrineholm Bandy han lämnade inför gymnasiet.

Eskilstunasonen Simon Blomqvist kom till Katrineholm Bandy första gången som ungdomsspelare från moderklubben Eskilstuna BS, men när det väl var dags att välja gymnasium föll valet på en flytt till Dalarna och spel med IFK Rättvik. Där har 19-åringen under de senaste fyra säsongerna utvecklats till en bärande spelare på juniornivå och även varit en del av IFK:s A-trupp, som den gångna säsongen huserade i Elitserien.

Något elitseriespel blev det dock inte för Blomqvist, som istället lånades ut till Västanfors i Bandyallsvenskan innan säsongen fick ett abrupt slut i hemmamötet med just Katrineholm i december. En kollision med en medspelare resulterade i ett brutet nyckelben och säsongen var över, varpå beslutet att flytta hemåt växte sig allt starkare. Ett beslut som nu mynnat ut i ett kontrakt över 1+1 år med Katrineholm Bandy där Simon ser fram emot att fortsätta utvecklas som spelare och person.

– Det känns väldigt bra och roligt att vara här igen. Det har varit bra och nyttiga år i Rättvik, men det känns också väldigt skönt att få komma hem, säger Blomqvist och fortsätter:

– Jag tror att jag har mognat en hel del sedan jag var här sist och jag försöker värdera lägena bättre. Sedan är det såklart en allmän utveckling på de flesta punkter, men jag ser väl ändå spelsinnet som min absolut främsta styrka. Nu kommer jag till ett lag med trevliga grabbar och det finns mycket talang här, så jag ska bara försöka göra vad jag kan för att ta en plats, hjälpa laget och så blir det kul att se vad vi kan hitta på i vinter.

Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy, ser även han fram emot att se Simon i den rödblåa tröjan igen.

– Vi har hållit en kontakt med Simon under stora delar av hans tid uppe i Rättvik och Thomaz Doktare (ass tränare) känner honom väl sedan hans förra sejour i klubben. När det blev aktuellt för honom att flytta hemåt så fanns det egentligen ingen tvekan från vår sida att det här är en spelare vi gärna ser hos oss. Det är inte en färdig allsvensk spelare ännu, men han passar väldigt bra in i det vi vill bygga med unga, utvecklingsbara spelare som verkligen brinner för att bli så bra som möjligt, säger Åkerström.

Lagbygget 2022/23 per 25 maj:

Joel Rydergren
Niklas Eriksson
Jesper Ekström
Linus Doktare
Gustav Mattsson
Gustaf Doktare
Olle Ekholm
Gustav Danielsson
Ludwig Westerling
Jonathan Hyttinen (NY)
Henri Mattila (NY)
Jere Korhonen (NY)
Joonatan Irtamo (NY)
Simon Blomqvist (NY)

Ledare:

Jari Hyttinen, huvudtränare (NY)
Thomaz J Doktare, assisterande tränare (NY)