Skip to content

Klart: Marcus Mårtensson förstärker Katrineholm

28 maj 2022

Katrineholm Bandy har gjort klart med den elitseriemeriterade backtalangen Marcus Mårtensson, som närmast kommer från hemstaden Uppsala och IK Sirius.

Trots sina blott 19 år så har backtalangen Marcus Mårtensson, som fyller 20 i sommar, redan hunnit med en hel del hemma i Uppsala och bandyn där, men nu har det blivit dags att testa vingarna i en ny miljö och byta blåsvart mot rödblått. Mårtensson, som sedan tidigare står noterad för 40 elitseriematcher med IK Sirius och 20-talet allsvenska matcher med UNIK, har skrivit på ett kontrakt över 1+1 år med Katrineholm Bandy trots starkt intresse från flera andra allsvenska klubbar.

– I Marcus får vi en oerhört ambitiös och skridskostark försvarare och under flera år har fått en väldigt bra skolning och träningsmiljö hos Sirius. Nu var det dags att söka sig till lite mer regelbunden speltid och vi är väldigt glada över att han såg Katrineholm som det bästa alternativet. Vi har en stor tilltro till att Marcus kommer kunna ta stora kliv hos oss och snabbt bli en viktig spelare i vårt lagbygge, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Mårtensson själv säger sig inte ha någon större relation till Katrineholm Bandy sedan tidigare och är inte heller särdeles bekant med sina nya lagkompisar, men har bland annat fått en positiv bild av föreningen och förutsättningarna i Kronfågel Arena. Dessutom finns en stor tilltro till tränaren Jari Hyttinen, som under ett par säsonger på 1990-talet var lagkompis med Marcus pappa, Per-Magnus, i Sirius och som även var den som tog över “PM” till Akilles som spelande tränare under samma årtionde.

– Det känns spännande det här. Det ska bli kul att få spela i Katrineholm. Jag tycker det känns som ett roligt projekt och ett roligt gäng att få spela med, säger Mårtensson och berättar vidare att han ser sig själv som en modern försvarsspelare:

– Jag skulle väl säga att jag är en modern back som gillar att åka skridskor. En fartfylld bandyspelare. Det har varit viktigt för mig nu att välja en miljö där jag tror att jag har goda chanser att få bra med speltid och den plan som Katrineholm har presenterat för mig säger mig att det här är den bästa miljön för mig att fortsätta utvecklas som bandyspelare.

– Jag har en bild av att jag kommer till ett lag som är ett väl sammansvetsat gäng som verkligen gillar att spela tillsammans. Det, kombinerat med den plan jag har fått presenterat för mig och förutsättningarna med arenan, var det som lockade mig hit.

Katrineholm Bandy hälsar Marcus Mårtensson, som flyttar till sin nya hemstad under sommaren, hjärtligt välkommen till föreningen, laget och staden.

Lagbygget för säsongen 2022/23 per den 28 maj:

Joel Rydergren
Niklas Eriksson
Jesper Ekström
Linus Doktare
Gustav Mattsson
Gustaf Doktare
Olle Ekholm
Gustav Danielsson
Ludwig Westerling
Jonathan Hyttinen (NY)
Henri Mattila (NY)
Jere Korhonen (NY)
Joonatan Irtamo (NY)
Simon Blomqvist (NY)
Marcus Mårtensson (NY)

Ledare:

Jari Hyttinen, huvudtränare (NY)
Thomaz J Doktare, assisterande tränare (NY)