Skip to content

Ludwig Westerling lånas ut till SK Höjden

10 juni 2022

Katrineholm Bandy och SK Höjden har enats om ett låneavtal rörande Ludwig Westerling över säsongen 2022/23.

Mittfältstalangen Ludwig Westerling kom till Katrineholm Bandy inför förra säsongen och trots sin ringa ålder lyckades 17-åringen spela sig in i den allsvenska truppen. Totalt svarade "Ludde" för två mål och fyra assist på 19 allsvenska matcher och han blev även uttagen i det svenska P17-landslaget. Under våren har han även blivit uttaget i det nya P19-landslagets observationstrupp inför kommande säsong.

Nu står det dock klart att Westerling inte kommer att spela med Katrineholm kommande säsong. I dagarna har föreningen, i samförstånd med spelaren, enats om en utlåning till Division 1-klubben SK Höjden som sträcker sig över hela den kommande säsongen. Bakgrunden till detta är att Westerling uttryckt en önskan om att vara närmare familjen i Göteborg.

– Vi hade givetvis gärna sett att "Ludde" fortsatte utvecklas i vår miljö även under kommande säsong, men mot bakgrund av hans önskemål så ser vi att det här är en väldigt bra lösning för alla inblandade. Vi säkerställer att "Ludde" fortfarande är vår spelare och ser fram emot att välkomna honom tillbaka efter utlåningen, men här och nu tillgodoser vi hans önskan om att få leva och bo närmare familj och vänner i Göteborg. Det ska bli spännande att se vilken utveckling han kan få av en förhoppningsvis stor roll i ett Division 1-lag, för vi ser honom alltjämt som en av landets bästa i sin ålder, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Föreningens sportgrupp fortsätter parallellt arbetet med att färdigställa A-lagstruppen till kommande säsong. Ett arbete vars resultat kommer att fortsätta kommuniceras löpande här på sajten och på våra sociala medier.