Skip to content

Klart: Axel Hansson klar för Katrineholm

24 juni 2022

Katrineholm Bandy har gjort klart med den 20-årige mittfältaren Axel Hansson, som närmast kommer från spel med Åtvidabergs BK i Division 1 och IFK Motala i Elitserien.

A-truppen fortsätter förstärkas inför kommande säsong och nu står det klart att den 20-årige mittfältaren Axel Hansson ansluter till KB. Östgöten kommer närmast från spel med moderklubben Åtvidabergs BK, men tillbringade stora delar av förra säsongen med IFK Motalas elitserielag i både träning och match. Nu siktar talangen på att etablera sig på allsvensk nivå i den rödblåa dressen. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2022/23.

– Axel är en spelare som vi följde noga under den förra säsongen. Vi såg väldigt mycket intressanta saker och är därför väldigt glada över att han valt spel med oss under kommande säsong. Vi får en offensivt skicklig mittfältare med näsa för mål, men kanske främst så får vi ännu en väldigt utvecklingsbar spelare i rätt ålder som vill väldigt mycket med sin bandy, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Hansson själv säger sig ha lärt sig mycket av att vara i IFK Motalas elitseriemiljö, även om det “bara” blev två elitseriematcher förra säsongen. Lärdomar som han tar med sig när han nu för första gången i karriären ska få en inomhusarena som hemmaplan.

– Jag är väl en mittfältare med främst offensiva egenskaper, men jag är inte på något sätt rädd för att lägga ner jobbet defensivt heller. Tiden med IFK gjorde att jag både blev snabbare i tanken ute på isen och starkare fysiskt, säger Hansson, som har en bra bild av Katrineholm. Inte bara efter att ha gjort nio poäng på två möten med U-laget i Division 1 i fjol. Totalt svarade Hansson för 19 poäng (13+6) på 14 matcher i Division 1 Södra förra säsongen.

– Jag har fått en väldigt bra bild av föreningen. Det är en förening som syns och hörs, vilket jag tycker är kul. Jag känner igen “Doktarna” och så har jag mött (Gustav reds. anm.) Danielsson nästan hela livet, så det ska bli kul att spela med dem.

Jag gissar att det ska bli skönt att komma inomhus också?

– Ja, det är ju den biten också, skrattar Hansson.

I och med Axel Hanssons signatur ser nu lagbygget till säsongen 2022/23 ut enligt följande per den 24 juni:

Joel Rydergren
Niklas Eriksson
Jesper Ekström
Linus Doktare
Gustav Mattsson
Gustaf Doktare
Olle Ekholm
Gustav Danielsson
Ludwig Westerling
Jonathan Hyttinen (NY)
Henri Mattila (NY)
Jere Korhonen (NY)
Joonatan Irtamo (NY)
Simon Blomqvist (NY)
Marcus Mårtensson (NY)
Axel Hansson (NY)

Ledare:

Jari Hyttinen, huvudtränare (NY)
Thomaz J Doktare, assisterande tränare (NY)