Skip to content

Klart: Katrineholm värvar Ville Hämäläinen

1 juli 2022

Katrineholm Bandy förstärker A-lagstruppen med den 22-årige finske mittfältaren Ville Hämäläinen, som närmast kommer från spel med JPS i Bandyliiga.

Efter att ha debuterat i den finska högstaligan redan i mitten av tonåren och sedan dess ha hunnit med drygt 100 matcher är det nu dags för mittfältaren Ville Hämäläinen att testa vingarna i Sverige och Bandyallsvenskan. 22-åringen har skrivit på ett kontrakt över 1+1 år med Katrineholm Bandy och det efter att bland annat ha imponerat stort under det provspel han gjorde med klubben i början av juni.

– Att vi har möjligheten att ta hit spelare och se de i träning med oss på stor is redan under vår och försommar har återigen gett fina resultat. I fjol hade vi ett liknande upplägg med Gustav Mattsson, där han sedan gick in och snittade ett mål per match under sin första säsong, och nu har Ville visat upp sig på ett sådant sätt att vi gladeligen väljer att satsa vidare på honom, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

– I Ville får vi en väldigt skridskostark mittfältare med en offensiv uppsida, men som kanske främst utmärker sig med sin enorma arbetskapacitet och inställning. Oavsett offensiv eller defensiv så finns det inte en situation han inte jobbar färdigt och det tvåvägsspelet tror vi att vi kommer ha stor nytta av framöver.

På totalt 99 grundseriematcher i Bandyliiga för JPS och Kampparit står Hämäläinen noterad för 34 poäng (9+25), men den gångna säsongen växlade han upp sin poängproduktion. Då blev det nämligen elva poäng (3+8) på tolv matcher i grundserien och i vinterns slutspel svarade han för hela fyra mål och två assist på sex matcher för ett JPS som tog sig till kvartsfinal.

– Det har varit både ett mål och en dröm att en dag få spela i Sverige, så när jag började prata med Jari (Hyttinen, huvudtränare) om att komma till Katrineholm så kände jag ganska snabbt att det är det här jag vill göra. Det är en stor möjlighet för mig att fortsätta utvecklas med de förutsättningarna som finns i Kronfågel Arena. Jag fick ett bra intryck av laget när jag var där och allt runtomkring känns också väldigt bra, säger Hämäläinen och avslutar:

– Jag är en spelare med bra skridskoåkning som jobbar hårt för laget. Det är nog mina bästa egenskaper.

Vi välkomnar Ville till Katrineholm, dit han flyttar och börjar arbeta i augusti, och konstaterar därmed att lagbygget till säsongen 2022/23 nu ser ut som följer:

Joel Rydergren
Niklas Eriksson
Jesper Ekström
Linus Doktare
Gustav Mattsson
Gustaf Doktare
Olle Ekholm
Gustav Danielsson
Jonathan Hyttinen (NY)
Henri Mattila (NY)
Jere Korhonen (NY)
Joonatan Irtamo (NY)
Simon Blomqvist (NY)
Marcus Mårtensson (NY)
Axel Hansson (NY)
Ville Hämäläinen (NY)

Ledare:
Jari Hyttinen, huvudtränare (NY)
Thomaz J Doktare, assisterande tränare (NY)

Nästa vecka hoppas vi kunna presentera ytterligare en viktig pusselbit till laget samt den ovärdeliga ledarstab som ska komplettera Jari Hyttinen och Thomaz Doktare under vintern.