Skip to content

Klart: Robin Hellqvist förlänger med moderklubben

1 augusti 2022

Förra säsongen återvände han till A-laget vid jul, men nu står det klart att 28-årige Robin Hellqvist är med från start under säsongen 2022/23.

Den 28-årige ytterhalven Robin Hellqvist, mångsidig som en schweizisk armékniv, har under många år varit en nyckelspelare för moderklubben Katrineholm Bandy och när han förra säsongen valde att spela i Division 1 var avsaknaden av honom stor i A-laget. Efter jul blev det dock allsvensk comeback för “Robban” och under säsongens andra halva visade han direkt sin betydelse för laget.

Under våren och sommaren har föreningen fört en konstruktiv dialog med Hellqvist om en fortsättning på elitnivå och efter att ett antal praktiska bitar nu fallit på plats har ett nytt ettårskontrakt undertecknats. Ett kontrakt som innebär att Robin kommer att göra sin sjunde säsong i moderklubbens A-lag.

– Det här är en jätteviktig signatur för oss. Robin ger oss skicklighet, kraft, rutin och en alltid lika imponerande inställning. När han skolades om till ytterhalv häromåret hittade han snabbt ett sätt att spela som visar hans kvaliteter både offensivt och defensivt, vilket kommer bli väldigt viktigt för oss under hela vintern, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Robin själv ser fram emot att få ge sig in i ett lag som till stora delar är nytt och spännande.

– Det är fortfarande så pass kul med bandy, det kan jag inte sticka under stol med, och så känner jag väl att jag har triggats igång av att det är mycket ny energi, nya tankar och idéer och mycket nytt folk att spela med, säger Hellqvist.

Förra säsongen svarade Robin för tre mål och tre assist på elva allsvenska matcher och totalt i karriären står han noterad för 80 poäng (55+25) på 112 seriematcher för KB.

– Jag känner att jag har mer att ge. Det finns absolut mer att hämta. Det ska bli roligt att försöka vara en ledande och drivande spelare samtidigt som det också är väldigt kul att spela med så många yngre som ger allt hela tiden och verkligen inspirerar mig. Jag vet att jag vill vara med och bidra med det jag kan. Det är kanske inte jag som ska göra alla mål, men jag ska bidra med fart och hot i vårt spel, säger han.

I och med förlängningen med Robin Hellqvist ser nu lagbygget ut enligt följande per den 1 augusti:

Lagbygget för säsongen 2022/23 per den 8 juli 2022:

Joel Rydergren
Niklas Eriksson
Jesper Ekström
Linus Doktare
Gustav Mattsson
Gustaf Doktare
Olle Ekholm
Gustav Danielsson
Robin Hellqvist
Jonathan Hyttinen (NY)
Henri Mattila (NY)
Jere Korhonen (NY)
Joonatan Irtamo (NY)
Simon Blomqvist (NY)
Marcus Mårtensson (NY)
Axel Hansson (NY)
Ville Hämäläinen (NY)
Esko Liukkonen (NY)

Ledare:
Jari Hyttinen, huvudtränare (NY)
Thomaz J Doktare, assisterande tränare (NY)
Roger Staaf, målvaktstränare (NY)
Micael Eriksson, koordinator
Patrik Nilsson, material
Martin Silow, material/slip
Johan Danielsson, material/slip (NY)
Christer Johansson, fystränare (NY)