Skip to content

A-laget redo för första träningsmatchen

19 augusti 2022

En 168 dagars lång väntar tar under lördagen slut. Då är det äntligen dags för Katrineholm Bandys A-lag att spela match igen.

Sedan förra säsongens avslutande allsvenska match borta mot Gripen Trollhättan har det hänt mycket i Katrineholm Bandys A-lag. Jari Hyttinen har kommit in som ny huvudtränare och en lång rad nya spelare har också anslutit till klubben under våren och sommaren. Under lördagen får dessa för första gången chansen att visa upp sig för sin nya hemmapublik då A-laget inleder försäsongsmatchandet mot TB Västerås klockan 14.00 i Kronfågel Arena.

– Det är roligt att kunna börja spela såhär tidigt. Vi sa precis det att jämfört med Katrineholms första träningsmatch förra säsongen så är det bara fyra spelare (fem, reds. anm.) kvar av det laget, så det borde vara intressant även för de som har följt bandyn här länge att få se ett nästan helt nytt lag som också spelar på ett helt nytt sätt, säger huvudtränare Jari Hyttinen.

Med många nya komponenter att pussla samman är inte resutatet nödvändigtvis det stora fokuset inför lördagens försäsongspremiär, utan snarare att få ett kvitto på att såväl spelsätt som relationer mellan spelare tar steg framåt.

– Det finns några saker jag vill se som är helt annorlunda jämfört med hur det har varit tidigare i Katrineholm. Det är väl de största skillnaderna som vi börjar jobba med nu, så det är möjligt att vi gör stora misstag, men det är också möjligt att lyckas direkt, säger Hyttinen.

En "gammal hund" som fått lära sig sitta på nytt är mittfältsmotorn Jesper Ekström, som konstaterar att träningarna under de senaste veckorna har varit bra samtidigt som det har varit mycket ny information att ta in.

– Träningarna är bra och roliga. Det är mycket som är nytt. Det är ett annorlunda tänk och det är kul att testa nya saker. Sedan är det väldigt många nya att lära känna, så det kommer not att ta lite tid, säger Ekström och menar att det kanske största fokuset nu blir att alla ska lära känna varandra både på och utanför isen.

– Ja, så är det ju. Dels att alla inte känner varandra så bra än och så kan man ju säga att det är en ny taktik jämfört med tidigare år också. Det är väl framförallt det vi ska försöka anamma.

I lördagens matchtrupp saknas dock nye Simon Blomqvist, mittfältaren Joel Rydergren och liberon Gustav Danielsson. Istället får fjolårslånet från IFK Motala, Alex Höög, göra en ny insats i den röda tröjan tillsammans med en trupp som i övrigt ser ut enligt nedan:

Matchtruppen mot TB Västerås: #32 Jere Korhonen, #35 Henri Mattila, #6 Marcus Mårtensson, #7 Niklas Eriksson, #8 Ville Hämäläinen, #11 Joonatan Irtamo, #19 Alex Höög, #21 Jesper Ekström, #22 Esko Liukkonen, #23 Robin Hellqvist, #25 Linus Doktare, #40 Gustav Mattsson, #45 Gustaf Doktare, #55 Olle Ekholm, #76 Axel Hansson, #80 Jonathan Hyttinen.

Lördagens match är helt gratis att se på plats i Kronfågel Arena och matchstart är satt till 14.00. Har du inte möjlighet att vara på plats finns möjlighet att se matchen direktsänt på bandyplay.se med sändningsstart 13.50.

Se hela intervjuerna med Jari Hyttinen och Jesper Ekström nedan: