Skip to content

Seger direkt när KB inledde försäsongen

20 augusti 2022

Katrineholm Bandy fick en fin start på försäsongen då laget under lördagen besegrade TB Västerås med 5-4 i den första träningsmatchen hemma i Kronfågel Arena.

Under lördagen var det dags för det första riktiga testet för Katrineholm Bandys, till stora delar, nykomponerade A-lag och för Jari Hyttinen som ny huvudtränare. Ett test som föll tämligen väl ut då laget gick ut mot TB Västerås och vann med 5-4. Detta bland annat efter ett mycket vackert 1-0-mål signerat 16-årige Jonathan Hyttinen i den 10:e matchminuten.

– Vi pratade innan matchen om vikten av inspiration och glädje, så då är det jätteroligt att se en sån som Jonathan som kommer ut här och både får göra sin första balja och stå för en assist idag. Det är häftigt när så unga killar tar för sig, säger assisterande tränaren Thomaz Doktare.

Matchen var jämn och trots lite ringrostighet från båda lagen stundtals tämligen välspelad. TB skapade flertalet bra målchanser, men när skotten väl satt på mål var Jere Korhonen i KB-målet allt som oftast en levande mur.

– Ja, det kan man lugnt påstå. Han presenterar sig ordentligt och gör bland annat en enhandslimning efter 14 minuter eller så. Man märker att det är en kille som har mycket kvalitet i sig. Det blir en trygghet för hela laget och framförallt för backlinjen, som också är nykomponerad och inte har spelat ihop tidigare, och för halvorna som har lite nya positioner. Exempelvis går Olle Ekholm ner och spelar back för första gången och gör det fantastiskt bra, säger Doktare.

Det matchavgörande rycket gjorde hemmalaget i inledningen av den andra halvleken då först Joonatan Irtamo tryckte in sitt första mål i KB-tröjan på en hörnretur och inlånade Alex Höög kort därefter vackert satte 4-2 till höger i straffområdet.

– Det var roligt att spela och matchen var helt okej. Det är ett nytt lag med många nya spelare, så jag tycker det var helt okej, säger Irtamo och fortsätter berätta om målet:

– Jag vet inte vad som hände. Det var en retur efter en hörna och den bara gick i mål. Jag vet inte vad som hände där, skrattar han.

Summa summarum mycket positivt att ta med sig fram mot nästa träningsmatch, som spelas mot Nässjö IF i Kronfågel Arena nästa lördag.

– Det är mycket nya ansikten och det är mycket saker vi får nöta på, men vi får ett bra kvitto på det vi har gjort på träningarna. Man märker redan nu att spelarna börjar anamma saker och ting, trots att det är väldigt, väldigt mycket som är nytt, säger Thomaz Doktare.

Matchfakta Katrineholm - Tillberga:
Mål:
1-0 10' Jonathan Hyttinen (Jesper Ekström), 1-1 33' Edvin Porswald (Anton Hellmyrs), 2-1 34' Robin Hellqvist, 2-2 41' Niklas Engström (hörna), 3-2 51' Joonatan Irtamo (hörna), 4-2 59' Alex Höög (Jonathan Hyttinen) 4-3 79' Jonathan Skärås (Emil Juhlén), 5-3 83' Niklas Eriksson (Gustaf Doktare), 5-4 91' Emil Juhlén (hörna).
Hörnor: KB: 5 (1) TB: 15 (2)
Utvisningar: KB: 1x10min TB: 1x10min

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Joonatan Irtamo och Thomaz Doktare nedan: