Skip to content

Joel Rydergren avslutar bandykarriären

25 augusti 2022

Katrineholm Bandys 21-årige mittfältare Joel Rydergren har informerat föreningen om sina intentioner att avsluta sina aktiva bandykarriär till följd av motivationsbrist.

För två år sedan återvände Joel Rydergren till moderklubben Katrineholm Bandy efter tre år på bandygymnasiet i Vetlanda och sedan dess har 21-åringen spelat 39 allsvenska matcher i den röda tröjan. Kommande säsong skulle bli det tredje och sista på det kontrakt mittfältaren skrev när han flyttade hem, men nyligen meddelade Rydergren föreningen om sin avsikt att avsluta sin aktiva bandykarriär till följd av motivationsbrist.

– Det här är givetvis ett besked som vi varken hade önskat oss eller räknat med såhär sent inpå försäsongen. Det är alltid beklagligt att unga, lovande spelare väljer att lägga skridskorna på hyllan, men det går heller inte att pressa fram motivation ur spelare. Vi tackar Joel för hans insatser för föreningen och önskar honom all lycka i det civila framöver, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Föreningens sportgrupp arbetar nu intensivt för att fylla den lucka som uppstått i A-lagstruppen. Parallellt med detta hanteras även den fortsatta dialogen med Joel Rydergren internt och kommer inte att kommenteras vidare utåt.