Skip to content

Nässjö nästa test för A-laget

26 augusti 2022

Katrineholm Bandys A-lag rullar vidare med försäsongen och härnäst står hemmamöte med seriekollegorna Nässjö IF på tur.

Efter förra helgens seger hemma mot TB Västerås i försäsongspremiären har träningsveckan flutit på med aningen mer vind i seglen än vanligt för KB-spelarna, som alltjämt befinner sig i en tuff träningsperiod. Matcherna är dock inte mindre viktiga för det och på lördag väntar en ny utmaning. Då gästar nämligen seriekollegorna Nässjö IF Kronfågel Arena och det med ett lag som, precis som i fjol, har ambitionen att vara med och slåss i toppen av den allsvenska tabellen när det väl är seriedags. Det är dock med en god känsla som hemmaspelarna kommer till match efter att ha fått med sig ett bra kvitto förra helgen.

– För att ha varit första matchen tillsammans så tycker jag att vi gjorde det rätt bra. Vi började lite svajigt första kvarten, men så blev det bättre i slutet av första halvlek och i början av andra halvlek tycker jag det såg jäkligt bra ut för att vara första gången, säger Gustaf Doktare, som mot TB fick känna på en lite ny roll längre ner på mittfältet.

– Det kändes bra. Det var skönt. Jag gillar den som f*n. Jag får vara med mycket i spelet och driva igång, som jag vill, säger han.

Inför lördagens drabbning med "De Blåe" från det småländska höglandet fortsätter lagets fokus ligga på att sätta ihop det stora pussel som är ett, till stora delar, nytt lag.

– Det är lite nytt med försvarsspelet, anfallsspelet och med olika roller, så det är väl mest att hitta det och komma rätt in i det. Vi ska fortsätta som vi gjorde i början av andra halvlek mot Tillberga. Vi ska bara försöka fokusera på vårt och strunta i vad de gör, säger den yngste Doktaren i laget.

Matchtruppen till lördagens match ser dock lite annorlunda ut jämfört med det lag som besegrade TB Västerås. Både Gustav Danielsson och Simon Blomqvist är nämligen redo att göra sina försäsongsdebuter, men på minuskontot är att Niklas Eriksson saknas på grund av sedan länge planerad resa.

Matchtruppen mot Nässjö: #32 Jere Korhonen, #35 Henri Mattila, #6 Marcus Mårtensson, #8 Ville Hämäläinen, #11 Joonatan Irtamo, #17 Simon Blomqvist, #19 Alex Höög, #21 Jesper Ekström, #22 Esko Liukkonen, #23 Robin Hellqvist, #25 Linus Doktare, #40 Gustav Mattsson, #45 Gustaf Doktare, #55 Olle Ekholm, #69 Gustav Danielsson, #76 Axel Hansson, #80 Jonathan Hyttinen.

Lördagens match startar 14.00 och är helt gratis att gå på i Kronfågel Arena. Har ni inte möjlighet att vara på plats så går matchen att se som PPV på bandyplay.se med sändningsstart 13.50.

Se hela intervjun med Gustaf Doktare nedan: