Skip to content

Storseger för A-laget i andra träningsmatchen

27 augusti 2022

Katrineholm Bandys flygande start på försäsongen fortsätter. Detta då laget under lördagen besegrade seriekonkurrenterna Nässjö IF med hela 7-1.

Ja, brasklappen ska in att gästerna från Småland knappt hade sett fruset vatten sedan slutet av förra säsongen inför lördagens drabbning, men med det sagt så imponerade Katrineholm Bandy stort i lördagens träningsmatch mot Nässjö IF i Kronfågel Arena. Redan i den fjärde minuten satte Linus Doktare 1-0 på hörna och med varken Niklas Eriksson eller Gustav Mattsson med i matchtruppen så var det lätt att tro att Doktare skulle behöva dra ett tungt offensivt lass själv.

Drog gjorde han, men absolut inte utan hjälp. 16-årige Jonathan Hyttinen har nämligen inlett försäsongen med att visa att även han kan bidra i målprotokollet och efter drygt sju minuter satte han 2-0 bakom Jesper Cimen i NIF-målet. Samme Hyttinen inledde även målskyttet i den andra halvleken och därmed står han nu noterad för tre mål på sina två första matcher i KB-tröjan. Sådär vidare nöjd med målen verkade han dock inte vara efter matchen.

– Ja, jag gör mål och det är bra, men målen idag var väl egentligen inget vidare. Det var två returer. På det första kommer bollen mot mig och motståndaren tar den först, men så slår jag dit andrabollen och det andra är en hörnretur. Jag var på rätt ställe, säger Hyttinen.

En mindre van målskytt är Marcus Mårtensson, men under lördagen fick även försvararen sätta sitt första mål i KB-tröjan då han hittade offensivt kraft och tryckte sig fram till ett skottläge i straffområdet. Ett mål som innebar 3-0 i den 29:e matchminuten.

– Det var nära redan förra matchen så nu försökte jag igen och den här gången gick det vägen. Jag hade lite tur med studsen, skrattar 19-åringen, som fyller 20 på måndag.

Överlag var det ett välfungerande hemmalag som skapade så gott som samtliga målchanser i den första halvleken, ledde med hela 5-0 i paus och därefter rivstartade med att göra ytterligare två baljor innan klockan slagit 54 minuter. Linus Doktare fick göra ett klassiskt "Limpo"-hattrick med en hörna, en där han vann en andraboll efter en lyra och en lätt stöt in i öppet mål från nära håll. Dessutom såg även kusin Gustaf till att skriva in sig i protokollet med både mål och assist.

– Jag tycker lagsammanhållningen är sjukt bra. Vi är väldigt tajta hela laget och har kommit in i det bra, så jag tror att det är det som gör att vi har kommit ihop så tidigt. Vi är täta och stänger ut dem i första halvlek. De har inte så mycket lägen i första och sedan så bryter vi ner dem, säger Marcus Mårtensson och får medhåll av Jonathan Hyttinen.

– Vi gör en bra match. En 7-1-seger är alltid bra, skrattar finländaren och fortsätter:

– Vi spelar bra som lag idag. Vi spelar bollen till varandra och försvarar oss bra. Vi har tränat på bra, så jag är inte förvånad över att det ser bra ut heller.

Ett växande självförtroende i all ära, men härnäst väntar en ny nivå på utmaningen då elitserielaget Hammarby gäster Kronfågel Arena på onsdag.

– Det är klart att det kommer bli tufft, men det ska bli kul att få testa sig mot ett så bra motstånd. Det är en helt annan fart på elitserielagen, så det ska bli kul att känna på, säger Mårtensson.

– Ja, det kommer bli tufft, men vi ska verkligen ge dem en match, säger Hyttinen.

Matchfakta: Katrineholm - Nässjö
Mål:
1-0 4' Linus Doktare (hörna), 2-0 8' Jonathan Hyttinen, 3-0 29' Marcus Mårtensson, 4-0 40' Linus Doktare, 5-0 43' Linus Doktare (Gustaf Doktare), 6-0 53' Jonathan Hyttinen (hörna), 7-0 54' Gustaf Doktare (Jonathan Hyttinen), 7-1 81' Pontus Nordström (straff).
Hörnor: KB: 7 (2) NIF: 7 (0)
Utvisningar: KB: - NIF: -
Publik: 65 personer, Kronfågel Arena.

Se highlights från matchen nedan (tyvärr saknas hemmalagets två första mål på grund av tekniska problem. Vi beklagar detta):