Skip to content

Doktare med självförtroende inför Bajen

30 augusti 2022

Katrineholm Bandy står inför försäsongens, på pappret, kanske tuffaste utmaning under onsdagen då elitserielaget Hammarby IF gästar Kronfågel Arena.

Efter en fin start på försäsongens matchande, med segrar både mot TB Västerås och Nässjö IF, står Katrineholm Bandy under onsdagen för en, på pappret, klart tuffare utmaning då elitserielaget Hammarby IF gästar Kronfågel Arena. Ett Hammarby som efter en tuff fjolårssäsong bland annat har förstärkt laget med landslagsstjärnan Adam Gilljam, supertalangen Melker Broberg, och legenden Jonas Claesson på tränarbänken. Hemmalaget står dock högt i kurs självförtroendemässigt inför matchen efter 7-1-segern mot Nässjö.

– Vi har riktigt bra fart, bra passningsspel och vi gör mycket bra saker spelmässigt. Det har känts över förväntan bra hittills. Det har gått snabbare än vad jag själv trodde att komma in i allt som är nytt. Vi jobbar på varje träning för att bli bättre och för att komma ihop som lag, så det rullar på, säger anfallsstjärnan Linus Doktare, som gjorde tre mål i lördagens match.

Att få fart på det egna målskyttet direkt i inledningen av försäsongen och självklart även det något som glädjer "Limpo".

– Jo, det är klart att det blir en liten självförtroendeboost nu. Vi spelar mycket matcher under försäsongen, så det är skönt att hitta rätt direkt, säger han.

Onsdagens motståndare har ännu inte matchats under försäsongen, men varit på stor is i ett antal veckor i Gubbängens Skridsko- och bandyhall. Ett lag som, utöver tidigare nämnda förstärkningar, säkerligen går in i säsongen med revanschlusta efter att ha missat slutspel och faktiskt varit nära negativt kvalspel förra säsongen. Att det är en tuff, men inspirerande uppgift som väntar tycks det inte råda några tvivel om.

– Det ska bli riktigt kul faktiskt att mäta sig med ett av de bästa lagen. Det ska bli kul att se. Jag har aldrig mött Hammarby själv (senast lagen möttes var i Elitserien vintern 2010 reds. anm.), så det ska bli intressant, konstaterar "Limpo" och fortsätter:

– Vi ska gå ut och försöka göra en så bra match som möjligt i 90 minuter och fortsätta jobba på med det som vi har börjat med. Vi måste ha ett bra passningsspel och alla måste vilja vara delaktiga, samt att göra så få misstag som möjligt när vi själva har bollen. Det blir den största nyckeln tror jag.

I matchtruppen till onsdagens match sker endast en förändring då Niklas Eriksson är tillbaka efter att ha missat matchen i lördags. Ut går då den från Motala inlånade Alex Höög. Gustav Mattsson, med ett förflutet i just Hammarby, saknades i lördags på grund av sjukdom och kommer dessvärre att saknas av samma anledning även under onsdagen.

Matchtruppen mot Hammarby: #32 Jere Korhonen, #35 Henri Mattila, #6 Marcus Mårtensson, #7 Niklas Eriksson, #8 Ville Hämäläinen, #11 Joonatan Irtamo, #17 Simon Blomqvist, #21 Jesper Ekström, #22 Esko Liukkonen, #23 Robin Hellqvist, #25 Linus Doktare, #45 Gustaf Doktare, #55 Olle Ekholm, #69 Gustav Danielsson, #76 Axel Hansson, #80 Jonathan Hyttinen.

Precis som under tidigare matcher på försäsongen så är det fri entré i Kronfågel Arena för samtliga. Matchen startar 19.00 och om du inte har möjlighet att vara på plats går matchen att se som PPV på bandyplay.se med sändningsstart 18.45.

Se hela intervjun med Linus Doktare nedan: