Skip to content

Doktare enda målskytt när A-laget gick på pumpen

31 augusti 2022

Katrineholm Bandy fick en nyttig lektion under onsdagskvällen då gästande Hammarby vann lagens träningsmatch med klara 9-1 i Kronfågel Arena.

Det var en tuff, men inspirerande utmaning på förhand när elitserielaget Hammarby gästade Kronfågel Arena under onsdagskvällen. Dessvärre för hemmalagets del visade sig uppgiften bli övervägande tuff. Ett rutinerat och skickligt Hammarby tuggade sakta men säkert igång mer och mer ju längre matchen gick och visade stundtals prov på imponerande skicklighet. Parallellt med detta kände hemmaspelarna att de inte kom upp i maximal nivå och framförallt att de hade stora problem i det egna passningsspelet.

– Det är ju nivåskillnad. Det märks ju. Vi gör inte en jättebra match, men vi fick se på nära håll hur man kan spela bandy. Vi skulle våga spela vårt spel hela tiden, men jag tycker inte att vi får till något spel överhuvudtaget egentligen. Vi kämpar, sliter och ger det en chans, men vi slår bort för mycket bollar och då blir det svårt, säger Niklas Eriksson efter matchen.

I den första halvleken klarade hemmalaget stundtals av att äga boll i perioder och hittade även en del luckor i Hammarbys försvar i det långa spelet, men när väl bollarna slogs rätt så lämnade mot- och nedtagningar mycket i övrigt att önska. Istället gick gästerna upp i en 2-0-ledningn strax innan paus och i den andra halvleken var det i praktiken spel mot ett mål. 0-2 blev hela 0-9 innan hemmalaget fick tröstmåla efter att Jonathan Hyttinen serverat Gustaf Doktare fram till 1-9. Summa summarum en nyttig lektion för ett ungt KB-lag, där bland annat 18-årige Gustav Danielsson såg matchen som en bra erfarenhet.

– De är väldigt bra, men det är kul ändå. Man lär sig väldigt mycket. Det är kul med ett högt tempo. Det är bara att fortsätta så lär vi oss mer och mer och så tar vi dem nästa år kanske, flinar han.

– I första halvlek tycker jag vi gör det väldigt bra, men i andra så blir vi trötta och tappar det. De maler på hela tiden och vi kommer bara längre och längre ner. Tillslut står vi still i Jeres (Korhonen, målvakt reds. anm.) knä och det är ju inte så kul.

Danielsson själv var en av elva spelare på isen för Katrineholm under onsdagskvällen som är 22 år gamla eller yngre. Målskytten (Doktare) och assistläggaren (Hyttinen) två andra. Ett ungt lag som veteranen Niklas Eriksson ser stor potential i framöver.

– Det är jätteduktiga killar. De har en jättehög högstanivå och en jäkla vilja varje träning. Det finns en energi och en skridskoåkning som är helt fantastisk. Det finns inga gränser för vilken nivå de kan komma til. Det tror jag verkligen inte, så det är kul att se. Det är kul att se hur de tar för sig och de kan nog ta för sig ännu mer tror jag, men det är roligt, säger "Messi".

Matchfakta: Katrineholm - Hammarby
Mål:
0-1 13' Robert Rimgård (Robin Sundin, hörna), 0-2 43' Melker Broberg (Adam Gilljam), 0-3 57' Kasper Milerud (Melker Broberg), 0-4 59' David Jansson, 0-5 61' Pontus Nordenfors (Robin Sundin), 0-6 69' Lucas Dalin (Ivan Lebedev), 0-7 71' David Jansson (David Brodén), 0-8 78' Adam Gilljam, 0-9 83' Ivan Lebedev (Robin Sundin), 1-9 88' Gustaf Doktare (Jonathan Hyttinen).
Hörnor: KB: 3 (0) HIF: 11 (1)
Utvisningar: KB: - HIF: -
Publik: 185 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Niklas Eriksson och Gustav Danielsson nedan: