Skip to content

Nytt elitserietest när Motala gästar

6 september 2022

Katrineholm Bandy tar under onsdagen emot sitt andra raka elitseriemotstånd när slutspelslaget IFK Motala gästar Kronfågel Arena.

En vecka efter det senaste testet mot elitseriemotstånd är det under onsdagen dags för Katrineholm Bandy att återigen ta sig an högkalibriga gäster. Detta då fjolårets slutspelslag IFK Motala gästar Kronfågel Arena under ledning av herrlandslagets nye förbundskapten Mattias Sjöholm. Ett motstånd som KB-tränaren Jari Hyttinen tror kommer bli utmanande på ett lite annat sätt än vad Hammarby var för en vecka sedan.

– Ja, det är lite olika lag. Det har de varit tidigare. Motala är väldigt bra defensivt, alla jobbar för laget och de är ett jättebra kontringslag i Elitserien. Nu när de möter oss vill de säkert behålla bollen lite mer än vad de gör i Elitserien, men det är också deras första match, så vi får se hur de jobbar, säger Hyttinen.

För hans eget lags del sker ständig utveckling under alltjämt hård träning och finländaren är hittills nöjd med många delar av det han har sett.

– De första två veckorna efter semestern var riktigt bra och vi gjorde också två bra matcher direkt. Första matchen mot Tillberga var okej och så gjorde vi en jättebra match mot Nässjö. Vi tränade relativt hårt under den veckan vi spelade mot Nässjö och så orkade vi inte riktigt mot Hammarby och började också göra felbeslut på grund av det. Nu har vi haft lite problem med sjukdomar den senaste veckan, men vi hoppas att alla är med mot Motala, säger KB-tränaren.

Riktigt alla kommer dock inte till spel under onsdagen. Sjukdomar stoppar dessvärre både Marcus Mårtensson och Axel Hansson från spel och dessutom är, av uppenbara skäl, inte heller Motala-lånet Alex Höög tillgänglig för spel i röd tröja. Han kommer istället att bära den blåvita. Istället kallas Lars Larsson upp från Division 1-laget och får därmed göra säsongsdebut i matchsammanhang.

– Det (som blir viktigt för vår del reds. anm.) är samma saker som mot Hammarby. Att vi vågar spela vårt eget spel, att vi litar på varandra och att vi inte gör misstag på fel ställen på planen. Det lyckades vi relativt bra med under den första halvleken mot Hammarby, men när vi blev trötta började vi göra väldigt mycket misstag och det straffar sig direkt, säger Jari Hyttinen.

Matchtruppen mot Motala: #32 Jere Korhonen, #35 Henri Mattila, #7 Niklas Eriksson, #8 Ville Hämäläinen,#10 Lars Larsson, #11 Joonatan Irtamo, #17 Simon Blomqvist, #21 Jesper Ekström, #22 Esko Liukkonen, #23 Robin Hellqvist, #25 Linus Doktare, #40 Gustav Mattsson, #45 Gustaf Doktare, #55 Olle Ekholm, #69 Gustav Danielsson, #80 Jonathan Hyttinen.

Precis som under tidigare matcher på försäsongen så är det fri entré i Kronfågel Arena för samtliga. Matchen startar 19.00 och om du inte har möjlighet att vara på plats går matchen att se som PPV på bandyplay.se med sändningsstart 18.45.

Se hela intervjun med Jari Hyttinen nedan: