Skip to content

Korhonen: "Det har känts riktigt bra"

9 september 2022

En av försäsongens hittills största utropstecken i Katrineholm Bandy har varit målvakten Jere Korhonen och nu ser 22-åringen fram emot att få ställas mot sin gamla klubb, IK Tellus.

Inför förra säsongen valde den finske målvaktstalangen Jere Korhonen att testa lyckan i Sverige och Elitserien med IK Tellus och trots att laget slutade sist i serien så imponerade den då 21-årige Korhonen stundtals stort. Inför den här säsongen valde han dock att byta omgivning och istället skriva på för Katrineholm Bandy. Där har han nu installerat sig och hittills under försäsongen fått många på läktarna i Kronfågel Arena att jubla över flertalet kvalificerade räddningar.

– Det är alltid kul att få komplimanger för sitt eget spel, men jag tycker också själv att det har känts riktigt bra enda sedan den första matchen, säger Korhonen och konstaterar även att samarbetet med backlinjen framför honom har känts förvånansvärt bra såhär tidigt på säsongen.

– Det är annorlunda varje gång (man kommer till en ny klubb reds. anm.) och ibland kan det vara svårt att anpassa sig tillsammans med ett nytt försvar, men jag tycker att det har gått riktigt bra. Det är klart att det blir lite enklare i och med att Esko (Liukkonen) och Joonatan (Irtamo) är från Finland och jag kan prata finska med dem, men även överlag tycker jag att det har gått bra.

Härnäst för Korhonen och hans nya lagkompisar väntar ett intressant möte med hans gamla dito. Under lördagen gästar nämligen de nyblivna seriekollegorna IK Tellus Kronfågel Arena och även om mycket har hänt i Stockholmslagets trupp jämfört med i fjol så ser Jere fram emot att få möta sina gamla kompisar.

– Det ska bli kul att möta dem. De har tappat lite spelare från förra säsongen, men jag tycker att de har ett bra lag även i år. Jag både hoppas och tror att vi kommer att vinna trots allt, säger den finländske burväktaren.

Laget till lördagens match tas ut först senare under fredagskvällen, men klart står i alla fall att hemmalaget kommer att tvingas klara sig utan talangerna Gustav Danielsson och Gustaf Doktare, som båda två är på landslagsläger med P19-landslaget i Lidköping.

Preliminär matchtrupp mot Tellus (som kan komma att ändras): #32 Jere Korhonen, #35 Henri Mattila, #6 Marcus Mårtensson, #7 Niklas Eriksson, #8 Ville Hämäläinen, #11 Joonatan Irtamo, #17 Simon Blomqvist, #19 Alex Höög, #21 Jesper Ekström, #22 Esko Liukkonen, #23 Robin Hellqvist, #25 Linus Doktare, #40 Gustav Mattsson, #55 Olle Ekholm, #76 Axel Hansson #80 Jonathan Hyttinen.

Precis som under tidigare matcher på försäsongen så är det fri entré i Kronfågel Arena för samtliga. Matchen startar 14.00 och om du inte har möjlighet att vara på plats går matchen att se som PPV på bandyplay.se med sändningsstart 13.50.

Se hela intervjun med Jere Korhonen nedan: