Skip to content

"Messi" med islossning när KB vann stort

17 september 2022

Katrineholm Bandy hittade tillbaka till vinnarspåret under lördagen då Falu BS bekvämt besegrades med klara 8-2 i Kronfågel Arena, men segern kan ha varit dyrköpt.

Efter tre raka förluster mot lag som tillbringade förra säsongen i Elitserien ville Katrineholm Bandy hitta tillbaka till vinnarspåret under lördagen då seriekollegorna Falu BS gästade Kronfågel Arena och det gjorde man med besked. Redan i den tredje matchminuten satte Linus Doktare 1-0 på en högerhörna och drömstarten var ett faktum.

Spelmässigt var det två lag som prioriterade att vara kompakta centralt i banan, vilket också speglade matchbilden i den första akten. De heta målchanserna lyste med sin frånvaro och när de väl dök upp så var det ofta till följd av ett misstag eller en slumpboll. Som när Niklas "Messi" Eriksson fick tag i en flipperkula centralt på offensiv planhalva och drog iväg ett lågt skott i målvaktens bortre hörn. Ett mål som var Erikssons blott andra på sex matcher, men inte hans sista för dagen.

Gästerna reducerade visserligen innan den första halvleken var över, men i den andra akten tog KB tag i taktpinnen än tydligare och nämnde Niklas Eriksson skulle fortsätta visa att det var islossning på gång för hans målskytte. 3-1 satte han mindre än fem minuter in på halvleken och mindre än fem minuter efter det var hattricket fullbordat. Slutpunkten för 31-åringens eftermiddag kom på volley och betydde 6-1 i den 74:e minuten.

– Ja, jag missade ju första, när jag skulle slå dit den direkt, men det gjorde ju backen också, så jag vispade till den igen och då gick den ju in. Det var jäkligt skönt att få dit några bollar. Det krävs, säger Eriksson och fortsätter:

– Jag kämpar ju på och det ser väl alla som är här också att jag gör så gott jag kan. Jag känner att kroppen blir bättre och bättre och nu är det bara huvudet kvar, känns det som. Det är lite psykiskt, så det är jäkligt skönt att få göra fyra idag.

Innan Erikssons avslutande mål hade även Ville Hämäläinen hunnit göra sitt första mål i KB-tröjan på en snygg hörnvariant och mot slutet av matchen fick även Olle Ekholm skriva in sig i målprotokollet på en hörna strax efter att Linus Doktare gjort sitt andra för dagen. En överlag lyckad eftermiddag som hemmalaget tycktes ha bra kontroll på från start till mål.

– Ja, det tycker jag vi har. De kanske kommer runt oss lite för lätt, men jag tycker att vi har bra kontroll hela matchen. I första halvlek är det sisådär passningsspel och fart. Det är lite segt, men vi har kontroll på det, säger Niklas Eriksson.

Bland övriga framstående hemmaspelare under eftermiddag fanns bland annat Gustaf Doktare med hela fyra målgivande passningar, men också en som inte hamnade i målprotokollet. Nämligen den 16-årige målvakten Henri Mattila som fick göra sin första match från start i KB-tröjan.

– Jag tycker det var en ganska bra match. Vi spelade bra som lag och det fanns inte så mycket att göra för mig i målet, men det var kul att spela igen, säger Mattila, som även passade på att hylla försvarsspelet framför honom.

Eftermiddagen var dock inte bara guld och gröna skogar för hemmalaget. För det var nämligen inte nog med att såväl Jere Korhonen som Esko Liukkonen saknades redan inför dagens match. I den andra halvleken tvingades nämligen lagkapten Jesper Ekström lämna matchen på grund av en befarad axelskada som krävde sjukhusvård. I skrivande stund finns ingen ytterligare information om hur allvarlig den eventuella skadan är.

För de som är hela och friska är det dock bara att ladda om för ny match redan under söndagen. Då gästas KB av Division 1-laget Gustavsbergs IF klockan 12.30.

– Nu är det bara hem och käka och vila. Man får försöka bli så pigg som möjligt, men vi har en tuff träningsperiod där vi är lite sega. Det märks att det är segt i benen på folk, så det gäller att hålla i huvudena och köra på så mycket vi kan. Samtidigt är det roligt att spela match, säger Niklas Eriksson.

Truppen till söndagens match är ännu inte helt spikad på grund av osäkerhet kring status på Esko Liukkonen och Jesper Ekström. Klart står dock att Axel Hansson gör återinträde i truppen och att Linus Doktare inte spelar söndagens match.

Söndagens match startar redan klockan 12.30 (OBS. tiden) och går att se gratis på plats i arenan eller som PPV på bandyplay.se med sändningsstart 12.20.

Matchfakta: Katrineholm - Falu BS
Mål:
1-0 3' Linus Doktare (Gustaf Doktare, hörna), 2-0 15' Niklas Eriksson, 2-1 34' Elliot Hellström (Tobias Dahlin), 3-1 50' Niklas Eriksson (Linus Doktare), 4-1 55' Niklas Eriksson (Gustaf Doktare), 5-1 74' Ville Hämäläinen (Joonatan Irtamo, hörna), 6-1 76' Niklas Eriksson (Ville Hämäläinen), 6-2 88' Isac Johansson, 7-2 89' Linus Doktare (Gustaf Doktare), 8-2 91' Olle Ekholm (Gustaf Doktare, hörna)
Hörnor: KB: 8 (3) BS: 7 (0)
Utvisningar: KB: 2x10min BS: -
Publik: 95 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Niklas Eriksson och Henri Mattila nedan: