Skip to content

Trio förstärker Katrineholm

10 oktober 2022

Katrineholm Bandy förstärker A-laget med tre veckor kvar till seriestart. Detta då klubben fortsätter sitt goda samarbete med elitserieklubben IFK Motala.

Redan under förra säsongen hade Katrineholm Bandy ett fruktbart samarbete med elitserieklubben IFK Motala som innebar att talangerna Alex Höög och Rasmus Karlsson kunde spela allsvenskt med KB på så kallade utvecklingsavtal. Nu fortsätter det goda samarbetet och utökas till och med aningen inför säsongen 2022/23.

Med tre veckor kvar till seriestart står det nämligen klart att P19-landslagsmålvakten Rasmus Karlsson och den 20-årige ytterhalven Konrad Björck skriver utvecklingsavtal som möjliggör spel med Katrineholm i Bandyallsvenskan kommande säsong samtidigt som Alex Höög skrivs över till Katrineholm för att därefter direkt tecknas på ett utvecklingsavtal tillbaka till IFK Motala för spel i Elitserien.

– Vi ser väldigt positivt på samarbetet med IFK. Dels för att vi får möjlighet att krydda vår trupp med väldigt lovande elitserietalanger, men även för att vi kan hjälpa Motala ge killarna en utvecklande och bra allsvensk miljö att spela i, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

– Rasmus kommer att finnas tillgänglig för oss vid behov under säsongen medan Konrad och Alex kommer att träna regelbundet med oss. De kommer även att vara uttagningsbara för oss så länge det inte bedöms krocka med eventuellt spel i Elitserien. Det viktigaste för oss i den ekvationen är, utöver en god dialog mellan klubbarna, att spelare som vi lånar in inte bara rings in till matcher för att släcka bränder, utan att de finns regelbundet i vår miljö och även gör våra träningar bättre.

Under förra säsongen fanns Rasmus Karlsson med i 13 allsvenska matchtrupper för KB och gjorde även tolv matcher i Division 1 Södra med föreningens U-lag. Han var även med i det svenska P17-landslag som spelade landskamper i Katrineholm efter säsongen. Även under den här försäsongen har han vaktat kassen vid ett tillfälle och suttit på bänken vid ett.

Även Alex Höög blev ett bekant ansikte för publiken i Kronfågel Arena under förra säsongen då han svarade för två mål och två assist på sex allsvenska matcher från sin halvposition. Han svarade även för tre mål på 16 matcher i Elitserien för IFK Motala. Den här försäsongen har han spelat tre träningsmatcher för KB och gjort ett mål.

Den nya bekantskapen för Katrineholmarna är 19-årige Konrad Björck, som efter att ha gjort sex elitseriematcher under säsongen 2020/21 förra året gjorde nio poäng (6+3) på 15 matcher i Juniorelitserien samt två mål och fyra assist på nio matcher i Åtvidaberg i Division 1 Södra. Han fanns även med i det IFK-lag som mötte Katrineholm i Kronfågel Arena tidigare under försäsongen.

På temat utvecklingsavtal står det sedan någon vecka tillbaka även klart att KB-trion Gustaf Doktare, Jonathan Hyttinen och Henri Mattila har skrivit utvecklingsavtal som gör det möjligt för dem att spela U19 Nationell, fd Juniorelitserien, med Västerås Bandy under säsongen. Även där ligger ett gott samarbete mellan föreningarna till grund och i dessa fall kommer A-lagsstaben att avgöra om/när det är lämpligt för dessa spelare att spela med Västerås.