Skip to content

Gruppspelet avgörs med hett rivalmöte - "Lär bli åka av"

11 oktober 2022

Katrineholm Bandy avslutar under onsdagen gruppspelet i Allsvenska Supercupen med en avgörande match hemma mot rivalerna Örebro SK.

Efter en seger och en förlust hittills i gruppspelet i Allsvenska Supercupen så har Katrineholm Bandy kniven mot strupen inför onsdagens avslutande och avgörande gruppspelsmatch mot rivalerna Örebro SK. Seger med minst fyra måls marginal är ett måste för att hoppet om avancemang till finalspelet på Nya Tingvalla i Karlstad ska leva, men även om utgångsläget är tufft så kommer laget med en del positiva känslor i kroppen efter lördagens bortaseger mot Lidköpings AIK.

– Det känns bra, men det känns även som att det finns mer att hämta. Vi har många bra anfall, men vi behöver få till det lite oftare. Lite mer jämnhet så, säger ytterhalven Robin Hellqvist.

Onsdagens motståndare är klassiska kombatanter sedan årtionden tillbaka, men det här mötet blir lagens första sedan mitten av januari 2021. Då vann ÖSK med 5-3 i Behrn Arena under en tid då laget stormade mot Elitserien. Väl där blev det dock tuffare och nu är närkingarna tillbaka i "Arbetarserien", men med det sagt så är det inte orimligt att påstå att det laget ÖSK kan sätta på isen i vinter rentav kan vara bättre än det som spelade i Elitserien i fjol. I laget återfinns bland annat KB-bekante Alexander Strand och Robin Hellqvist ser det som en inspirerande uppgift att ställas mot sin gamla lagkompis och de andra rivalerna i gult och svart.

– Det ska bli kul. Det är ett bra lag, så det lär väl bli åka av. Det är alltid kul när man känner någon på andra sidan också, flinar han.

Spelmässigt har hans lag dock inte för avsikt att göra speciellt mycket annorlunda trots att motståndarna bytt namn jämfört med i lördags.

– Vi får jobba på det vi ska jobba på. Se till att vi sätter våra saker och hoppas vi får dem dit vi vill. Vi ska spela vårt spel och sätta våra lägen, säger 28-åringen.

Laget till onsdagens match innehåller ett par förändringar då både Gustaf Doktare och Gustav Danielsson välkomnas tillbaka i spel efter att ha missat matchen i lördags. Ut går istället Alex Höög, som spelar träningsmatch med IFK Motala mot Hammarby parallellt, och Axel Hansson.

Matchtruppen mot Örebro SK: #32 Jere Korhonen, 35 Henri Mattila, #6 Marcus Mårtensson, #7 Niklas Eriksson, #8 Ville Hämäläinen, #11 Joonatan Irtamo, #15 Konrad Björck, #17 Simon Blomqvist, #22 Esko Liukkonen, #23 Robin Hellqvist, #25 Linus Doktare, #40 Gustav Mattsson, #45 Gustaf Doktare #55 Olle Ekholm, #69 Gustav Danielsson, #80 Jonathan Hyttinen.

Slut upp på läktaren till årets första rivalmöte och heja fram laget i jakten på avancemang! Fri entré i arenan, men om du inte har möjlighet att vara på plats så går matchen utmärkt att se som PPV på bandyplay.se med sändningsstart 18.45.

Se hela intervjun med Robin Hellqvist nedan: