Skip to content

KB föll tungt i rivalmötet

12 oktober 2022

Ett ineffektivt Katrineholm Bandy räckte inte till i onsdagens hemmamöte med Örebro SK i Allsvenska Supercupen och föll tillslut med 1-5 (0-1).

Det blev en tung onsdagskväll för Katrineholm Bandy i Supercupmötet med Örebro SK hemma i Kronfågel Arena. För trots att hemmalaget kände att de gjorde mycket bra saker ute på isen så ville det sig inte alls. Målchanser missades, enkla misstag ledde till kostsamma mål bakåt och när marginalerna inte heller fanns med i domsluten så blev uppförsbacken tillslut för stor. Ett stabilt och bra ÖSK vann tillslut matchen med 5-1 och ironiskt nog var det när frustrationen i hemmalaget var som störst i den andra halvleken som laget riktade energin rätt och skapade som mest. Dock utan framgång.

– Det känns tungt just nu. Vi har inte marginalerna med oss idag, känns det som. Vi kämpar och slitar. All heder. Vi gör en bra match. Örebro är tunga och utnyttjar våra misstag och jag tycker, som sagt, att det är marginaler som avgör idag. Vi sätter inte dit våra lägen, medans de gör det, säger KB:s ende målskytt i matchen, Niklas Eriksson, som tycker att hans lag höll sig bra till den matchplan som de hade kommit överens om.

– Det tycker jag. Tittar man på matchen i efterhand så ser man att vi har absolut flest farliga målchanser och då ska man vinna en bandymatch. Vi får ta med oss det att vi där uppe måste sätta dit bollarna.

I matchens andra halvlek hamnade mycket fokus, både från spelare och publik, på ett flertal ifrågasatta domslut. Hemmaspelarna ropade på straff vid ett flertal tillfällen och fick även ett mål bortdömt, men Eriksson menar att det inte är där matchen förloras.

– Vi tar frustrationen till någonting positivt och kämpar och sliter, så det är väl bra. Jag tycker inte att vi förlorar matchen på grund av domarna, men jag tycker absolut att de har en avgörande roll i andra halvlek i många situationer. Det tycker jag, säger han.

Resultatet innebär även att det blir Örebro som går vidare från gruppen och får spela finalspel i Karlstad om en och en halv vecka. För Katrineholms del finns mycket positivt att ta med sig in i försäsongens sista träningsmatch. En extrainsatt match hemma mot Lidköpings AIK söndagen den 23 oktober till följd av det missade finalspelet.

– Det ska vi verkligen göra (ta med oss mycket positivt reds. anm.) Vi spelar oss till jättefina målchanser och vi är täta bakåt, så mer kan vi inte begära av varandra. Det handlar om att täppa till bakåt och sätta chanser. Då vinner man, avslutar Niklas Eriksson.

Matchfakta: Katrineholm Bandy - Örebro SK
Mål:
0-1 24' Nico Nevalainen (Simon Folkesson), 0-2 53' Victor Janérs (Simon Folkesson), 0-3 83' Simon Folkesson, 0-4 86' Filip Bergman (straff), 0-5 90' Martin Flodström (Jacob Sjölander), 1-5 92' Niklas Eriksson (Linus Doktare).
Hörnor: KB: 7 (0) ÖSK: 12 (0)
Utvisningar: KB: 2x10 min ÖSK: 1x10 min
Publik: 110 åskådare, Kronfågel Arena.

Se highlights från matchen och hela intervjun med Niklas Eriksson nedan: