Skip to content

Sista testet för A-laget innan seriestart

21 oktober 2022

Under söndagen spelar Katrineholm Bandy sin sista försäsongsmatch inför den allsvenska seriestarten nästa helg. Detta då Lidköpings AIK gästar Kronfågel Arena.

Det blir välbekant motstånd när Katrineholm Bandy under söndagen ska genrepa inför den allsvenska seriepremiären nästa lördag. Detta då Lidköpings AIK gästar Kronfågel Arena. Ett LAIK som KB mötte så sent som för två veckor sedan i Sparbanken Lidköping Arena, då i Allsvenska Supercupen, och vann med 5-4 efter ett sent avgörande signerat Olle Ekholm. Nu är förhoppningen att göra en minst lika bra insats igen mot samma motstånd.

– Vi gör mycket bra saker i den matchen, framförallt med tanke på att vi saknade både ordinarie libero och mittfältare, men det är även en hel del som kan göras mycket bättre. Ser vi till den matchen, matchen mot Örebro senast och ett par andra fajter så är vi lite ojämna i våra prestationer, men framförallt har vi haft svårt att göra mål på våra chanser. Jag tror vi räknade till tio bra målchanser mot ÖSK senast och ändå förlorar vi matchen med 1-5. så det är självklart en väldigt stor nyckel för oss, säger Thomaz Doktare, assisterande tränare.

Det har varit en matchintensiv försäsong för det, till stora delar, nya KB-laget och hittills är facit fem segrar och fem förluster. Av förlusterna har dock endast en kommit mot en motståndare som inte spelade i Elitserien under förra säsongen, så att det finns positiva delar att bygga vidare på råder det ingen tvekan kring. Söndagens match är dock sista chansen att känna och klämma på saker innan det blir allvar på riktigt nästa lördag.

– Ja, det är klart att det blir lite annorlunda utifrån att det här är sista testet innan seriestart. Förhoppningsvis är det ju nu vi ska kunna se att alla pusselbitar vi har laborerat med passar tillsammans och att vi därigenom går in i Bandyallsvenskan med en trygghet och en tro på vårt egna spel. Lyckas vi med det har vi en stark tro på att det kan bli en riktigt rolig vinter, säger Thomaz Doktare.

Matchtruppen till söndagens match är dock i skrivande stund högst preliminär. Flertalet spelare är mer eller mindre osäkra till spel och en definitiv trupp lär inte bli klar förrän under matchdagsmorgonen. Den prelimiära matchtruppen ser dock ut enligt följande:

Preliminär matchtrupp mot Lidköpings AIK: #32 Jere Korhonen, 35 Henri Mattila, #6 Marcus Mårtensson, #7 Niklas Eriksson, #8 Ville Hämäläinen, #11 Joonatan Irtamo, #19 Alex Höög, #22 Esko Liukkonen, #23 Robin Hellqvist, #25 Linus Doktare, #40 Gustav Mattsson, #45 Gustaf Doktare #55 Olle Ekholm, #69 Gustav Danielsson, #76 Axel Hansson, 80 Jonathan Hyttinen.

Söndagens match är gratis att gå på i Kronfågel Arena och den här gången har vi dessvärre inte möjlighet att erbjuda någon sändning från matchen, så det är att vara på plats som gäller för att heja fram killarna till seger i genrepet!