Skip to content

Seger i genrepet – ”Vi sliter och visar bra inställning”

23 oktober 2022

Katrineholm Bandy besegrade Lidköpings AIK med 5-2 i söndagens genrep inför premiären av Bandyallsvenskan.

Gustaf Doktare gav KB ledningen efter drygt en kvart och i den 34:e minuten ökade Niklas Eriksson på till 2-0. Strax innan paus prickade gästernas Gustav Nygren in en reducering och hemmalaget gick till halvtidsvila med en 2-1-ledning.

– Vi inleder bra första 30 minuterna, sen blir det lite stressat och vi gör inte det vi tränat på och pratat om innan matchen, säger Niklas Eriksson, som ökade på ledningen till 3-1 drygt 20 minuter in i den andra halvleken.

Esko Liukkonen och Linus Doktare gjorde hemmalagets avslutande två mål i segermatchen.

– Vi vinner på att vi är vassare individuellt idag. Men vi slarvar, slår en hel del felpass och kör för mycket själva, säger Niklas och blickar fram mot den allsvenska premiären hemma mot Boltic lördag 29 oktober.
– Det vi kan ta med oss är att vi sliter och visar bra inställning. Alla försöker verkligen.

Matchfakta: Katrineholm Bandy – Lidköpings AIK
Mål: 1-0 17' Gustaf Doktare (Linus Doktare), 2-0 34' Niklas Eriksson (Gustaf Doktare), 2-1 44' Gustav Nygren (Amadeus Karlgren), 3-1 67' Niklas Eriksson (Linus Doktare), 4-1 77' Esko Liukkonen (Gustaf Doktare), 4-2 79' Viggo Olofsson (Oliver Hellgren), 5-2 87' Linus Doktare (Alex Höög).
Hörnor: KB: 7 (1) LAIK: 9 (0)
Utvisningar: KB 1x10 min, LAIK 1x10 min
Publik: 82 åskådare, Kronfågel Arena