Skip to content

Doktare: "Hoppas på tryck i arenan"

28 oktober 2022

238 dagar efter förra säsongens avslutande allsvenska match är det under lördagen äntligen dags för Katrineholm Bandy att kliva in i ringen på allvar igen. Detta då IF Boltic gästar i seriepremiären.

Mycket har hänt sedan den föregående allsvenska säsongen avslutades för Katrineholm Bandys del. Spelare har kommit och gått. Likaså tränare. Nu är det dock äntligen dags för Jari Hyttinens nykomponerade lag att träda in i ringen på allvar. Under lördagseftermiddagen är det allsvensk seriepremiär hemma i Kronfågel Arena mot klassiska IF Boltic och det efter en försäsong där mycket intressant har skett.

Laget har blandat väldigt övertygande insatser med matcher där det varit tydligare att det är mycket nytt som ska pusslas samman. En som däremot tagit den nyss avverkade försäsongen som en stor trampolin in i strålkastarljuset är 17-årige Gustaf Doktare. Av lagets elva matcher under försäsongen spelade mittfältstalangen bara nio, men trots det vann han lagets interna poängliga med hela 19 poäng (6+13) på de nio matcherna.

– Jo, den har känts bättre än alla tidigare år. Det har fungerat och jag har levererat, säger Doktare med ett leende.

Ja, för faktum är att poängexplosionen har kommit trots att P19-landslagsmannen i år har en roll längre ner i banan än tidigare år.

– Jag har växt in i rollen otroligt mycket. Jag tycker om den som fan, konstaterar han.

Från den KB-matchtrupp som kom till spel i den allsvenska premiären förra säsongen, hemma mot Ljusdal, finns blott fem spelare kvar i truppen (Linus Doktare, Jesper Ekström, Gustaf Doktare, Olle Ekholm och Gustav Mattsson), men bygget att sätta ett nytt spel med nya spelare tycks ha kommit en lång bit på vägen redan under hösten. En av plumparna kom dock mot just Boltic i Allsvenska Supercupen, där värmlänningarna vann med 6-3 i Kronfågel Arena.

– När vi mötte dem då tycker jag inte vi kom upp i nivå alls. Vi var inte i närheten, så det gäller att vi kommer upp i nivå så ska det bli skillnad. De är ett lag som gillar att spela runt bollen mycket i laget och de spelar mycket på (Jacob reds. anm.) Bucht, så vi får hålla koll på honom, säger "Gurra".

Förra säsongens totalt tre möten med Boltic slutade med två segrar och en oavgjord för KB:s del och nu hoppas "Lill-Doktare" att hemmapubliken sluter upp bakom laget och hejar fram dem till en smakstart på årets säsong hemma i Kronfågel Arena.

– Det är nu det börjar gälla på riktigt. Nu kan vi inte hålla på och inte vara där. Nu måste vi vara där 100 procent i både hjärna och kropp, hela tiden, säger han.

– Det ska bli kul! Jag hoppas det kommer så mycket folk som möjligt så det blir tryck här inne i arenan.

Truppläget till seriepremiären är det att lagkapten Jesper Ekström alltjämt saknas på grund av skada och dessvärre har även Simon Blomkvist behövt läggas till på den listan. I övrigt är hela truppen frisk och redo för säsongens två första poäng.

Matchtruppen mot Boltic: #32 Jere Korhonen, 35 Henri Mattila, #6 Marcus Mårtensson, #7 Niklas Eriksson, #8 Ville Hämäläinen, #11 Joonatan Irtamo, #19 Alex Höög, #22 Esko Liukkonen, #23 Robin Hellqvist, #25 Linus Doktare, #40 Gustav Mattsson, #45 Gustaf Doktare #55 Olle Ekholm, #69 Gustav Danielsson, #76 Axel Hansson, 80 Jonathan Hyttinen.

Lördagens match startar 14.00 i Kronfågel Arena och biljetter köper du enklast på biljett.katrineholmbandy.se, hos ICA Maxi Katrineholm, Plus Katrineholm eller hos Jürss Spel & Tobak. Det går även att köpa biljetter på plats vid arenan, men var då beredd på att det kan bli köbildning och ta längre tid att komma in. Via länken och hos ombuden kan du även köpa ditt säsongskort för entré till alla säsongens allsvenska hemmamatcher!

Har du inte möjlighet att vara på plats? Se matchen direktsänt på bandyplay.se med sändningsstart 13.45. Teckna ditt abonnemang där och välj Katrineholm Bandy som favoritklubb så stöttar du även föreningen ekonomiskt.

Se hela intervjun med Gustaf Doktare nedan: